Jørgen Jørgensen: Jeg har mere at byde på

4. oktober 2013 Uncategorized

Socialudvalgsformand Jørgen Jørgensen, SF, er klar til fire år mere i Byrådet i Sønderborg og forklaringen er ganske enkel:

– Jeg mener, jeg har mere at byde på, siger han.

Der har været en del undren over, at SF gik med i den borgerligt dominerede flertalsgruppe efter det seneste byrådsvalg. Men det har Jørgen Jørgensen en god forklaring på.

– For mig handlede det om at få mest mulig indflydelse, siger Jørgen Jørgensen. Derfor lavede han en aftale med Stephan Kleinschmidt om, at både SF og Slesvigsk Parti gik med, hvis de fik formandsposter i nogle udvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Jørgensen vil give udsatte og andre flere chancer for at finde det gode liv.

Jørgen Jørgensen vil give udsatte og andre flere chancer for at finde det gode liv.

– De tilbød mig Seniorudvalget, men jeg ville heller have Socialudvalget, siger Jørgen Jørgensen. SF fik også det nye Borger- og Demokratiudvalg, mens Stephan Kleinschmidt kom i spidsten for Kultur- og Erhvervsudvalget. På den måde kom de to partier til at sidde med, når beslutningerne blev taget. Det giver større indflydelse end når man står udenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fik pludselig magt

– Og så smuttede Karen Damm og Anita Kjøng-Rasmussen jo fra Fælleslisten, så lige pludselig blev vores stemmer vigtige og det gav endnu større indflydelse, siger Jørgen Jørgensen. Den indflydelse gjorde, at han – med egne ord – fik dæmmet op for det værste nedskæringer fra de borgerlige partier.

Det er det sociale område med de ældre, de udsatte, børn med særlige behov, misbrugere og andre, der er på kanten af det hele, som Jørgen Jørgensen prøver at hjælpe gennem sin indsats i Byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg synes, det hele skal være sådan, at alle har mere end én chance, siger han. Og han bobler stadig af ideer til, hvad der kan gøres meget bedre.

Og derfor har han sagt, han er klar til fire år mere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk