Jørgen Jørgensen: Nordborgs Sundhedshus klar om et år

7. juni 2013 Uncategorized

Byrådsmedlem Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Om et år står der et fuldt og færdigt sundhedshus klart i det gamle rådhus i Nordborg. Lægedækningen er sikret ved at 4-5 yngre læger lejer sig ind i en praksis. Formålet med de 14 mio. statslige kroner var at sikre lægedækning. Det mål er opfyldt. Det er der grund til at glæde sig over. Det skaber tryghed og sikrer familielægen.

 

Men visionen om også at skabe et flot og udbygget sundhedshus med tværfagligt samarbejde mellem offentlige og private sundhedspersonale bliver også realiseret. Ud over lægedækningen, bliver der jordmoderkonsultation, fødselsforberedelse, sundhedsplejersker, hjemmesygeplejen med egen klinik, tandlæge, psykolog, fodterapeut, fysioterapeut og måske kiropraktor, misbrugsarbejde, diætister. Og med tiden sikkert flere sundheds aktiviteter.

 

På den baggrund er det svært at forstå de kritiske røster. Ikke mindst nå placeringen ved Kvickly, som måske var den bedste, ikke viste sig muligt.

 

Staten har givet et tilskud på 14 mio.kr til ombygning af eksisterende kommunale bygninger til et sundhedshus, med det formål at sikre lægedækningen i et yderområde.

Kvickly forslaget var et nybyggeri, der koster ca. 22 mio.kr. hvis det skulle rumme det hele. Det var såvel regionens som kommunens teknikere enig om. Altså 8 mio.kr mere end det statslige tilskud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Huslejen ville efter regionens vurdering derved blive så høj at det ikke ville være attraktivt for yngre læger at leje sig ind i en praksis, hvilket jo var formålet.

 

Rådhuset kan indrettes til de regionale og kommunale funktioner for 7,5 mio.kr, hvilket er næsten en tredjedel af Kvickly løsningen. Af de resterende 6.5 mio. kr. bruges 3,0 mio.kr. til et nyt tag på rådhuset. En udgift kommunen under alle omstændigheder ville have.

De sidste 3,5 mio.kr. bruges på at indrette rådhuset til de mange private sundheds professionelle der ønsker at være en del af et velfungerende sundhedshus, som bliver dobbelt så stort som Kvickly løsningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole [email protected]
6. december 2023 Politik, Sønderborg

Tysk rederi vil sejle faste ture mellem Flensborg og Sønderborg

6. december 2023 Politik

Et tysk rederi har henvendt sig til Sønderborg Havn og Sønderborg Kommune med ønske om at starte en fast turbåd mellem Flensborg og Sønderborg fra midten af marts måned. Rederiet ønsker at sejle to til tre gange dagligt med op til 50 passagerer mellem Flensborg og Sønderborg til ultimo oktober. Sikkerhedsregler siger, at området, hvor […]

Læs mere...