Jørgen Jørgensen: Nordborgs Sundhedshus klar om et år

7. juni 2013 Uncategorized

Byrådsmedlem Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Om et år står der et fuldt og færdigt sundhedshus klart i det gamle rådhus i Nordborg. Lægedækningen er sikret ved at 4-5 yngre læger lejer sig ind i en praksis. Formålet med de 14 mio. statslige kroner var at sikre lægedækning. Det mål er opfyldt. Det er der grund til at glæde sig over. Det skaber tryghed og sikrer familielægen.

 

Men visionen om også at skabe et flot og udbygget sundhedshus med tværfagligt samarbejde mellem offentlige og private sundhedspersonale bliver også realiseret. Ud over lægedækningen, bliver der jordmoderkonsultation, fødselsforberedelse, sundhedsplejersker, hjemmesygeplejen med egen klinik, tandlæge, psykolog, fodterapeut, fysioterapeut og måske kiropraktor, misbrugsarbejde, diætister. Og med tiden sikkert flere sundheds aktiviteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

På den baggrund er det svært at forstå de kritiske røster. Ikke mindst nå placeringen ved Kvickly, som måske var den bedste, ikke viste sig muligt.

 

Staten har givet et tilskud på 14 mio.kr til ombygning af eksisterende kommunale bygninger til et sundhedshus, med det formål at sikre lægedækningen i et yderområde.

Kvickly forslaget var et nybyggeri, der koster ca. 22 mio.kr. hvis det skulle rumme det hele. Det var såvel regionens som kommunens teknikere enig om. Altså 8 mio.kr mere end det statslige tilskud.

Huslejen ville efter regionens vurdering derved blive så høj at det ikke ville være attraktivt for yngre læger at leje sig ind i en praksis, hvilket jo var formålet.

 

Rådhuset kan indrettes til de regionale og kommunale funktioner for 7,5 mio.kr, hvilket er næsten en tredjedel af Kvickly løsningen. Af de resterende 6.5 mio. kr. bruges 3,0 mio.kr. til et nyt tag på rådhuset. En udgift kommunen under alle omstændigheder ville have.

De sidste 3,5 mio.kr. bruges på at indrette rådhuset til de mange private sundheds professionelle der ønsker at være en del af et velfungerende sundhedshus, som bliver dobbelt så stort som Kvickly løsningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 KV21, Politik, Gråsten

KV21: XFactor-Emil vil alligevel ikke stille op for Radikale Venstre

13. maj 2021 KV21

Radikale Venstre har tabt deres spidskandidat til Kommunalvalget 2021 i Sønderborg, fordi Emil Wismann Kirkebæk-Jensen netop har trukket sit kandidatur. “Det er brandærgerligt, fordi Sønderborg har brug for en stærk radikal stemme i byrådet, som kan være garant for en sund økonomi, skøn natur og mere tillid til de kommunalt ansatte”, siger formand Anders Sonne […]

Læs mere...