Jørn Thrane efterlyser ressourceforløb til bogligt svage

6. oktober 2013 Uncategorized

Jørn Thrane er formand for Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg, der prøver at holde hånden under børn med særlige behov. Mange af de børn, der er under foreningens vinger har ualmindeligt svært ved at hente viden ud af skolebøger. Også selvom de får specialundervisning og kommer i de såkaldte STU-forløb.

– Jeg er rasende på den forvaltning, som skal hjælpe de unge, der bliver færdige med deres STU-undervisning, fordi det viser sig, at de unge mennesker bliver svigtet af forvaltningens ansatte, siger Jørn Thrane.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Thrane er rasende på forvaltningen, der skal hjælpe bogligt svage.

Jørgen Thrane er rasende på forvaltningen, der skal hjælpe bogligt svage.

Ifølge ham skal der laves et såkaldt ressourceforløb, når unge er færdige med den særligt tilrettelagte undervisning, STU. Men selvom det skal laves, så sker det ikke altid.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Ressourceforløbet vil vise, hvor meget den udsatte unge i det hele taget kan og så kan der sættes en kurs til hans eller hendes fremtid ud fra det, siger Jørn Thrane. Men når det ikke sker, så er der ingen, der ved, om de initiativer, der sættes i gang, er gode eller dårlige for den udsatte.

Jobcenter tilbyder aktivering

Efter STU’en skulle en unge mand på Jobcenter og her handlede det mest af alt om, at han skulle aktivering.

Det lykkedes at få ham ind i en Coop-butik nogle få timer om dagen, hvor han kan gå til hånde. Coop fandt opgaver, han kan klare og det går, at drengen synes, det er fint at være der i op til tyve timer om ugen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men det bringer ham ikke et skridt nærmere selvforsørgelse, siger Jørgen Thrane til Sønderborg Nyt. Og når den nye kontanthjælp begynder at virke fra Nytår, så ender det med, han bliver hjemløs, fordi der ikke vil være penge til husleje og andre ting.

– Derfor arbejder jeg på, at kommunen følger reglerne, laver et ressourceforløb og sandsynligvis opdager, at det eneste brugbare er en pension.

Det skal nævnes, at Jobcenter anbefalede, at den unge mand tog et forløb for ordblinde på VUC, men når han slet ikke forstår, hvad han læser, så vil det ikke gavne det mindste.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...