Jørn Thrane efterlyser ressourceforløb til bogligt svage

Arkivfoto
Arkivfoto
6. oktober 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Jørn Thrane er formand for Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg, der prøver at holde hånden under børn med særlige behov. Mange af de børn, der er under foreningens vinger har ualmindeligt svært ved at hente viden ud af skolebøger. Også selvom de får specialundervisning og kommer i de såkaldte STU-forløb.

– Jeg er rasende på den forvaltning, som skal hjælpe de unge, der bliver færdige med deres STU-undervisning, fordi det viser sig, at de unge mennesker bliver svigtet af forvaltningens ansatte, siger Jørn Thrane.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge ham skal der laves et såkaldt ressourceforløb, når unge er færdige med den særligt tilrettelagte undervisning, STU. Men selvom det skal laves, så sker det ikke altid.

– Ressourceforløbet vil vise, hvor meget den udsatte unge i det hele taget kan og så kan der sættes en kurs til hans eller hendes fremtid ud fra det, siger Jørn Thrane. Men når det ikke sker, så er der ingen, der ved, om de initiativer, der sættes i gang, er gode eller dårlige for den udsatte.

Jobcenter tilbyder aktivering

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter STU’en skulle en unge mand på Jobcenter og her handlede det mest af alt om, at han skulle aktivering.

Det lykkedes at få ham ind i en Coop-butik nogle få timer om dagen, hvor han kan gå til hånde. Coop fandt opgaver, han kan klare og det går, at drengen synes, det er fint at være der i op til tyve timer om ugen.

– Men det bringer ham ikke et skridt nærmere selvforsørgelse, siger Jørgen Thrane til Sønderborg Nyt. Og når den nye kontanthjælp begynder at virke fra Nytår, så ender det med, han bliver hjemløs, fordi der ikke vil være penge til husleje og andre ting.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Derfor arbejder jeg på, at kommunen følger reglerne, laver et ressourceforløb og sandsynligvis opdager, at det eneste brugbare er en pension.

Det skal nævnes, at Jobcenter anbefalede, at den unge mand tog et forløb for ordblinde på VUC, men når han slet ikke forstår, hvad han læser, så vil det ikke gavne det mindste.

 

 

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...