Karen Damm stiller op for Alssundlisten

20. september 2013 Politik

Løsgænger Karen Damm er i spids for Alssundlisten, der så dagens – eller rettere aftenens – lys sidste fredag klokken 22. Og efter at Karen Damm meldte ud, at hun genopstiller til kommunalvalget, så er der kommet virkeligt mange mails og opringninger, hvor folk siger, det er alletiders. Og de alle ved, at den politiske ildsjæl har været rundt på den politiske palet. Alssundlisten er fjerde station på hendes politiske vej.

Og det hele begyndte med Fremskridtspartiet.

– De blev ved og ved med at sige, jeg skulle til op til et byrådsvalg og til sidst sagde jeg, de kunne skrive mig sidst på listen, så jeg fik fred tænkte jeg, siger Karen Damm. Og som ventet undgik hun en plads i Byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men så trak et af partiets byrådsmedlemmer sig og så klappede fælden, siger hun. Og det var mere svært for hende at sige højt, hun var i Fremskridtspartiet.

Karen Damm skulle vælge mellem kærligheden eller Venstre.

Karen Damm skulle vælge mellem kærligheden eller Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg plejede at sige, jeg er borgerlig, siger hun. Men så spurgte folk, hvilket af de borgerlige partier, hun var med i. Karen Damm endte med at melde sig ud efter en række uheldige oplevelser, som hun ikke vil løfte sløret for.

Venstre

Efter tiden med Fremskridtspartiet stillede hun sig så under fanerne hos Venstre.

– Men så var det, jeg mødte Jens, der var redaktør på jyske dengang. A. P. Hansen og partiets formand kaldte mig til en samtale, hvor jeg fik at vide, at jeg skulle vælge mellem redaktøren eller partiet, siger Karen Damm. Og som bekendt valgte hun kærligheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senere meldte Karen Damm sig ind hos Fælleslisten, hvor hun var i partiet i fem til seks år, inden hun stillede op til byrådsvalg, hvor hun igen landede i Byrådet.

– Jeg syntes ikke, der var styr på tingene i Fælleslisten, så jeg meldte mig ud og blev løsgænger.

Ildsjæl

I denne byrådsperiode kan der ikke være byrådsmedlemmer, der er i tvivl om, at Karen Damm kæmper med næb og kløer for det, som hun mener er det rigtige. Hun får medhold i flere af de sager, som hun går ind – og når hun ikke får medhold, så er det bestemt ikke, fordi hun ikke har forsøgt.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg holder altid med de mennesker, der har svært ved at klare sig selv, siger Karen Damm. Og det er også de mennesker, hun vil kæmpe for, hvis hun er så heldig, at der er 1400 mennesker, der stemmer på hende.

– Vælgerne bestemmer, om jeg skal med i Byrådet igen, siger Karen Damm. Hvis ikke hun gjorde forsøget, så er hun sikker på, hun ville fortryde det senere.

– Jeg ville tænke, hvad nu hvis, siger hun og de skud, der ikke løsnes, tæller jo også som forbiere. Altså skal det være de mennesker, der bor i Sønderborg Kommune, der skal bære hende i Byrådet, hvis de har brug for, at hun sikrer de udsatte, de ældre, de syge og de mange børn en stemme på den politiske dagsorden. Det er jo i Byrådet, der stikkes retningslinier ud for borgernes muligheder for at få et godt liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse mere om på www.alssundlisten.dk og også følge Karen Damm på facebook: https://www.facebook.com/alssundlisten

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...