Karsten Hønge leverede en bredside på SF’s Landsmøde

2. marts 2014 Politik

Principløs magtfiksering.

Sådan betegner SF’s folketingsmedlem Karsten Hønge sit partis knap 28 måneder i regering. Fra talerstolen på SF’s landsmøde i Kolding leverer han lørdag en nådesløs kritik af Villy Søvndal og Annette Vilhelmsens regeringstid.

Karsten Hønge tordnede over SF, der solgte ud af holdninger og principper for magtens skyld.

Karsten Hønge tordnede over SF, der solgte ud af holdninger og principper for magtens skyld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karsten Hønge blev i rollen som spidskandidat stemt i Regionsrådet via SF Sønderborg.

– Ja, vi besluttede at give partiet adgangskort til regeringen, men aldrig et frikort til at sælge vores egen bedstemor eller føre højreorienteret økonomisk politik dikteret af Det Radikale Venstre, lyder det fra Karsten Hønge.

Med sin åbenmundede kritik af partitoppen blev han af Ekstra Bladet døbt “vikaren fra helvede”, da han midlertidigt kom i Folketinget i stedet for stressramte Anne Baastrup, skriver Fyens Stiftstidende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her indledte han nærmest omgående en debat om, hvorvidt SF overhovedet skulle være i regering. Det skete i forbindelse med Dong-sagen, der kort efter betød SF’s farvel til regeringen. Og det begræder Karsten Hønge ikke:

– Regeringsduelig er et ord, der går igen. Men er det virkeligt et krav, at man skal løbe fra sine løfter og føre politik direkte vendt mod sine vælgere? Regeringsduelighed har et beslægtet ord, nemlig den nødvendige politik.

Magt vigtigere end politik

– Meningsløsheden og kønsløsheden når nye højder. For begge ord dækker bare over, hvor dybt man skamløst bøjer sig for borgerlig tankegang, og hvor principløst magtfikseret man er, tordner Karsten Hønge.sf

Artiklen fortsætter under annoncen

Den politik har ført til en massiv vælgerblødning fra SF, der nærmest er skåret ned til en tredjedel i meningsmålingerne og har mistet næsten halvdelen af sine medlemmer på få år, mener Hønge:

– Mange vælgere har forladt os til højre og venstre og hjemme på sofaen, og begejstringen er afløst af politikerlede og apati. Hvad nytter det at vinde magten, hvis vi taber partiet, spørger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...