Kommunen ansætter alligevel ikke en ekstra direktør

17. juli 2014 Politik

Pressemeddelelse:

På byrådsmødet den 25. juni besluttede flertalsgruppen i byrådet i Sønderborg Kommune at gennemføre en organisationsændring, som bl.a vil udvide direktionen med endnu en direktør. Samme dag blev en af kommunens direktører, Michael Holst, ansat som kommunaldirektør i Fredericia kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Hansen fik held med at bremse en udvidelse af direktionen i kommunen.

Peter Hansen fik held med at bremse en udvidelse af direktionen i kommunen.

Efterfølgende har mindretalsgruppen V og DF opfordret borgmesteren og flertalsgruppen til at genoverveje beslutningen om at udvide direktionen

Med henblik på at sikre fuld politisk opbakning til organisationen og strukturen har borgmesteren og flertalsgruppen imødekommet mindretalsgruppen og der er indgået en aftale om at direktionen ikke udvides. Det betyder, at forvaltningsområderne fremadrettet fortsat fordeles på en direktion bestående af en kommunaldirektør og fire direktører.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er vigtigt for mig og flertalsgruppen, at det er et samlet byråd, som bakker op om den nye organisationsstruktur. Derfor har vi i forlængelse af, at direktør Michael Holst har opsagt sin stilling genovervejet situationen. Jeg er glad for udsigten til at vi kan lande denne sag i enighed, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Venstre er politisk ordfører Peter Hansen tilfreds med aftalen om ikke at udvide direktionen og positiv overfor borgmester Erik Lauritzens ambition om, at et samlet byråd skal stå bag den nye organisation.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi er tilfredse med at borgmesteren og flertalsgruppen har lyttet til vores kritik og vi vil gerne bakke op om vores direktion og hele organisationen, siger Venstres politiske ordfører, Peter Hansen .

Organisationsændringerne vedrørende sundhed, socialområdet, ældre og arbejdsmarked, teknik og miljø samt uddannelsesområdet fastholdes som vedtaget på byrådsmødet den 25. juni, mens der henover sommeren vil blive arbejdet på at tilpasse organisationsstrukturen i forhold til den strategiske forankring af erhvers- og kulturområdet.

– Erhverv og kultur og regional udvikling er områder, som har en meget høj prioritet for byrådet. Derfor er det vigtigt, at vi sikrer at disse områder bliver organiseret på en måde, som sikrer, at de får dén strategiske gennemslagskraft, som de skal have. Og det arbejde er vi i fuld gang med, siger Erik Lauritzen.

Primo august har borgmesteren et forslag til endelig drøftelse med alle byrådets grupper med henblik på, at den samlede organisering kan godkendes på byrådsmødet den 3. september med hele byrådets opbakning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet standset […]

Læs mere...