Kommunen ansætter alligevel ikke en ekstra direktør

17. juli 2014 Politik

Pressemeddelelse:

På byrådsmødet den 25. juni besluttede flertalsgruppen i byrådet i Sønderborg Kommune at gennemføre en organisationsændring, som bl.a vil udvide direktionen med endnu en direktør. Samme dag blev en af kommunens direktører, Michael Holst, ansat som kommunaldirektør i Fredericia kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Hansen fik held med at bremse en udvidelse af direktionen i kommunen.

Peter Hansen fik held med at bremse en udvidelse af direktionen i kommunen.

Efterfølgende har mindretalsgruppen V og DF opfordret borgmesteren og flertalsgruppen til at genoverveje beslutningen om at udvide direktionen

Artiklen fortsætter under annoncen

Med henblik på at sikre fuld politisk opbakning til organisationen og strukturen har borgmesteren og flertalsgruppen imødekommet mindretalsgruppen og der er indgået en aftale om at direktionen ikke udvides. Det betyder, at forvaltningsområderne fremadrettet fortsat fordeles på en direktion bestående af en kommunaldirektør og fire direktører.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er vigtigt for mig og flertalsgruppen, at det er et samlet byråd, som bakker op om den nye organisationsstruktur. Derfor har vi i forlængelse af, at direktør Michael Holst har opsagt sin stilling genovervejet situationen. Jeg er glad for udsigten til at vi kan lande denne sag i enighed, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Venstre er politisk ordfører Peter Hansen tilfreds med aftalen om ikke at udvide direktionen og positiv overfor borgmester Erik Lauritzens ambition om, at et samlet byråd skal stå bag den nye organisation.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi er tilfredse med at borgmesteren og flertalsgruppen har lyttet til vores kritik og vi vil gerne bakke op om vores direktion og hele organisationen, siger Venstres politiske ordfører, Peter Hansen .

Organisationsændringerne vedrørende sundhed, socialområdet, ældre og arbejdsmarked, teknik og miljø samt uddannelsesområdet fastholdes som vedtaget på byrådsmødet den 25. juni, mens der henover sommeren vil blive arbejdet på at tilpasse organisationsstrukturen i forhold til den strategiske forankring af erhvers- og kulturområdet.

– Erhverv og kultur og regional udvikling er områder, som har en meget høj prioritet for byrådet. Derfor er det vigtigt, at vi sikrer at disse områder bliver organiseret på en måde, som sikrer, at de får dén strategiske gennemslagskraft, som de skal have. Og det arbejde er vi i fuld gang med, siger Erik Lauritzen.

Primo august har borgmesteren et forslag til endelig drøftelse med alle byrådets grupper med henblik på, at den samlede organisering kan godkendes på byrådsmødet den 3. september med hele byrådets opbakning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...