Kommunen: Hvor er de 11 fejlvurderede pensionssager?

15. december 2014 Uncategorized

Sønderborg Kommunen reagerer på artiklen om, at der er fejl i 11 pensionssager. Artiklen blev bragt den 9. december på SønderborgNyt, hvor Jørn Thrane fra Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg fortæller, han er blevet kontaktet af 11 borgere, der mener, at Sønderborg Kommune har vurderet deres eller deres barns pensionsansøgning forkert.rådhus

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har ikke været muligt for forvaltningen at identificere de 11 omtalte sager”, skriver Sønderborg Kommune til SønderborgNyt. Der skrives videre, at der gennem de to seneste år har været 11 pensionssager fra Børn og Unge i rehabiliseringsteamet. I 10 af disse er tilkendt pension, mens den sidste er i gang med Særligt Tilrettelagt Uddannelse.

“Det er 9 sager på vej gennem rehabiliseringsteamet”, skriver Sønderborg Kommune. Der tilføjes, at man i forbindelsen med afgørelsen vil have fokus på principafgørelsen fra Odense Kommune, hvor det blev slået fast, at kommunen skal vægte borgere højere end kommunens økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så har Jobcenter sørget for, at fem unge udviklingshæmmede fik et ressourceforløb eller  et fleksjob”, skriver kommunen.

SønderborgNyt opfordrede forvaltningen til at stille op til interveiw, men det kunne der ikke afsættes tid til.

Jørn Thrane fra Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg forklarer, at han i artiklen siger, at han er kontaktet af 11 borgere – og at de nødvendigvis ikke er unge. Han siger i artiklen, at han ikke er læge. men alligevel mener, at der tilsyneladende er vurderet forkert hos kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I SønderborgNyts artikel den 9. december siger et byrådsmedlem, at forvaltningen har oplyst Arbejdsmarkedsudvalget om, at der er nogle sager, der bør vurderes igen. Netop på grund af sagen fra Odense Kommune.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...