Kommunen: Hvor er de 11 fejlvurderede pensionssager?

15. december 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommunen reagerer på artiklen om, at der er fejl i 11 pensionssager. Artiklen blev bragt den 9. december på SønderborgNyt, hvor Jørn Thrane fra Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg fortæller, han er blevet kontaktet af 11 borgere, der mener, at Sønderborg Kommune har vurderet deres eller deres barns pensionsansøgning forkert.rådhus

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har ikke været muligt for forvaltningen at identificere de 11 omtalte sager”, skriver Sønderborg Kommune til SønderborgNyt. Der skrives videre, at der gennem de to seneste år har været 11 pensionssager fra Børn og Unge i rehabiliseringsteamet. I 10 af disse er tilkendt pension, mens den sidste er i gang med Særligt Tilrettelagt Uddannelse.

“Det er 9 sager på vej gennem rehabiliseringsteamet”, skriver Sønderborg Kommune. Der tilføjes, at man i forbindelsen med afgørelsen vil have fokus på principafgørelsen fra Odense Kommune, hvor det blev slået fast, at kommunen skal vægte borgere højere end kommunens økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så har Jobcenter sørget for, at fem unge udviklingshæmmede fik et ressourceforløb eller  et fleksjob”, skriver kommunen.

SønderborgNyt opfordrede forvaltningen til at stille op til interveiw, men det kunne der ikke afsættes tid til.

Jørn Thrane fra Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg forklarer, at han i artiklen siger, at han er kontaktet af 11 borgere – og at de nødvendigvis ikke er unge. Han siger i artiklen, at han ikke er læge. men alligevel mener, at der tilsyneladende er vurderet forkert hos kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I SønderborgNyts artikel den 9. december siger et byrådsmedlem, at forvaltningen har oplyst Arbejdsmarkedsudvalget om, at der er nogle sager, der bør vurderes igen. Netop på grund af sagen fra Odense Kommune.

 

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...