Kommunen kan spare 2 millioner ved at overtage REVA

10. januar 2014 Uncategorized

Kommunens budget kræver, at der spares 2 millioner kroner på en omorganisering af REVA og op til Arbejdsudvalgets møde havde forvaltningen lavet et udspil, der kan spare på pengene.

Jan Prokopek er parat til at lade kommunen overtage REVA.

Jan Prokopek er parat til at lade kommunen overtage REVA.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen mener, at der er tre modeller, der sparer penge. Nemlig en kommunalisering af REVA, REVA med ydelsesfokus og takstfinansering eller et strategisk samarbejde med andre aktører.

– Der bør udarbejdes en foranalyse af tre modeller inden endelig beslutning om valgt model, dette for at træffe beslutning på det bedst mulige grundlag, står der i udspillet.

Politikerne i udvalget har sendt sagen retur til forvaltningen med besked om at lave et beslutningsgrundlag for at kommunalisere REVA, virksomhedsoverdrage personalet samt opsige kontrakten med REVA. Det er formand Jan Prokopek, Preben Storm, begge fra Socialdemokraterne og Anders Brandt fra Enhedslisten, der står bag den politiske indstilling. Petter Astrup fra Venstre og Dansk Folkepartis Stefan Lydahl ønsker alternative muligheder undersøgt, inden kommunaliseringen af REVA.

Artiklen fortsætter under annoncen

S

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 Politik, Sønderborg

Byrådet har ikke planer om at pille ved skatter og afgifter

17. september 2021 Politik

Når Økonomiudvalget samles på onsdag, så skal der tages stilling til, om politikerne vil følge forvaltningens anbefaling og lade skatteprocenten være uændret og også at fastholde den nuværende grundskyld og dækningsafgift i budgettet for det kommende år. For kort tid siden var der budgetseminar og der lå det ligesom i luften, at skatten hverken skulle […]

Læs mere...