Kommunen vil hjælpe sindslidende bedre

7. juni 2013 Uncategorized

Sønderborg Kommune har bestemt sig for, at der skal bedre hjælp til mennesker med psykiske problemer – og ved at tage afsæt i, hvad brugere af psykiatrien, pårørende, frivillige og interesserede mener, der kan gavne, skal der skrives et udspil til forbedringer sammen af Psykiatri- og Misbrugschef Helle Schultz og hendes stab.

Helle Schultz tager borgerne med på råd.

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

Når planen er klar, skal den sendes gennem det politiske system, der skal finde pengene til at bære den ud i virkeligheden.

Torsdag aften kom godt tyve mennesker med deres bud på, hvad der skal til, når sindslidende skal have et liv, som de selv synes, rummer kvalitet. Deres røst blev hørt på Sønderborg Bibliotek, der blev brugt som ramme.

– Det vil være bedst med en tovholder, så man skal skal ringe til én i kommunen, lyder det fra et af bordene. Netop det at skulle finde rundt i den kommunale labyrint er uoverskueligt, hvis man ikke er helt på toppen. Desuden ved en tovholder præcis, hvem det er, der skal hjælpe og det forebygger, at borgeren lander mellem to skriveborde.

Indhold i tilværelsen

Psykisk syge og andre udsatte drømmer om at have et liv, som skingrende normale mennesker har. Så en ganske almindelig lejlighed og så noget, man skal i hverdagen, vil give et betydeligt løft til mange.

– Livskvalitet handler jo om at være med blandt andre og også at få lov til at bestemme noget, siger der. Arbejde kan være lykken, hvis det er et arbejde, man har lyst til. For andre er det uddannelse.

– I dag kan man tage uddannelser over flere år og der er virkelig hjælp til dem, der har brug for det, siger Helle Schultz. Det er ikke sikkert, at uddannelsen kommer i spil, når borgeren når målet. Men det giver stor selvtillid at have klaret den.

På kommunens hjemmeside kan man løbende følge tilblivelsen af planen:

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk