Kulturhistorisk miljø i Ertebjerghav skal fremtidssikres

5. september 2018 Politik

22 ejendomme i Ertebjerghav er omfattet af et forslag til lokalplan, som skal sikre, at de smukke husmandsbrug fra 1700- og 1800-tallet forbliver en arkitektonisk sammenhæng.

Lokalplanforlaget kommer i offentlig høring i fire uger.

Med lokalplanen ønsker Sønderborg Kommune, at det velbevarede område forbliver en intakt samling af husmandssteder med oprindelig arkitektur og stilhistorisk byggeskik. Ejendommene fortæller om et liv med landbrug, skovbrug og fiskeri, som beboerne levede i perioden fra slutningen af 1700- til slutningen af 1800-tallet, hvor de er bygget, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er en perle af et område, der ligger her. Husejere har igennem årtier værnet om deres bygninger og haver og dermed sikret en fin kulturarv. Samtidig er der fra mange af ejendommene smuk udsigt over Lillebælt. På en ø, hvor man generelt ikke har været bange for at følge med tiden ved at rive ned, bygge om og modernisere, er det er særsyn, og derfor skal vi passe godt på det, der er tilbage”, lyder det fra formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard, i forbindelse med, at udvalget har godkendt forslaget til lokalplan og sendt det i høring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokalplanforslaget omfatter 22 ejendomme på vejene Ertebjerghav, Sønder Kettingskov og Blommeskobbel. Det var et konkret ønske om nedrivning af en ejendom i området, som for alvor gjorde kommunen opmærksom på behovet for en bevarende lokalplan. Sønderborg Kommune sagde nej til nedrivning, og med lokalplanforslaget ønsker Teknik- og Miljøudvalget nu generelt at fremtidssikre områdets karakter og helhed. Det sker i en lokalplan ved, at der udstikkes rammer for, hvordan ejerne af ejendommene i området må udføre løbende istandsættelser og ombygninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med lokalplanarbejdet er de berørte ejendomme blevet SAVE-registreret, hvilket betyder, at de udpeges som bevaringsværdige, hvis lokalplanen vedtages.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...