Kulturhovedstads-projektet fik seminar til at vælge Sønderborg

28. juni 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Flere end 200 unge har meldt sig for at deltage i seminaret Waves of Democracy, som i tidligere år har fundet sted i Serbien, men i år foregår i Sønderborg. Center for Kultur er ikke i tvivl om, at de unge har opdaget Sønderborg gennem de mange initiativer fra 2017-sekretariatet under kampen om at blive kulturhovedstad.

Else Redzepovic fik Sønderborg på verdenskortet.

De 100 udvalgte fra 24 lande i alderen 18-30 år ankommer på søndag og bliver indkvarteret på Sergentskolen. Og når de rejser søndagen efter, vil de have forfattet en erklæring med anbefalinger til Europas organisationer og politikere og til det videre arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med udgangspunkt i grænseregionen Sønderjylland-Schleswig skal de unge drøfte, hvordan man kan skabe bæredygtig regional udvikling i Europa. De skal forholde sig til, hvordan det europæiske projekt på den ene side gennemlever en krise, hvor befolkningens opbakning til de demokratiske institutioner falder på både nationalt og europæisk plan. Og hvordan der på den anden side er mange borgere, som kræver mere gennemsigtighed og som vil deltage i demokratiet mere direkte og på nye måder gennem bevægelser, demonstrationer og kampagner. Imidlertid udløser finanskrisen og dens følger – for eksempel Europas nu 5,6 mio. unge arbejdsløse – nye bølger af afmagt og fordomme i de enkelte nationer, og dette undergraver demokratiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

2017-gevinst

Når Sønderborg er valgt som værtsby for seminaret, skyldes det ikke mindst, at byen med kandidaturen til Europæisk Kulturhovedstad 2017 har markeret sig som en aktiv grænseby med en betydningsfuld historie. Det er Poul Valdemar Nielsen fra kommunens Center for Kultur ikke i tvivl om:

– Vi blev kontaktet og spurgt, om vi var interesseret i værtskabet for Waves of Democracy, og det ligger jo fint i tråd med de ting, som vi har arbejdet med i de seneste år, og som vi nu bygger videre på, siger han.

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...