Kunstdebatten i regionsrådet startet af Jørn Lehmann

22. januar 2014 Politik

På regionsrådets møde mandag så regionsrådsformand Carl Holst nærmeste som indlysende, der selvfølgelig skal være kunst på regionens sygehus og derfor også på det nye sygehus i Aabenraa. Heldigvis så han, Jørn Lehmann havde markeret, inden punktet med at bevilge tre millioner kroner til kunst til sygehuset i Aabenraa blev lukket.

Jørn Lehmann vil have god kunst på sygehusene.

Jørn Lehmann vil have god kunst på sygehusene.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg fik fortalt, der er vigtigt med kunst på vores sygehuse, fordi det er inspirerende, til glæde og til støtte for både patienter og pårørende, når de bruger sygehusene, siger Jørn Lehmann til Sønderborg Nyt.

Det fik straks Dansk Folkeparti til at erklære kunst på sygehuse for fråds, og de foreslog, man bare bad nogle maleglade mennesker om at skiftes til at udstille.

– Heller ikke her er jeg enig med Dansk Folkeparti,, siger Jørn Lehmann, der gerne vil bruge penge på kunst, der kan sprede glæde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udmeldingen fra Dansk Folkeparti fik adskillige regionsrådspolitikere op fra stolene, hvorefter det blev tydeligt, at Dansk Folkeparti stod alene med deres idé om at lade amatørværker pryde sygehusene.

Skrevet af: Ole [email protected]
3. december 2023 Kultur, Sønderborg

Midt i januar kan du opleve den storslåede Symphonic Universe-koncert

3. december 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester går nye veje i deres bestræbelser på at bringe symfonisk musik ud til nye generationer. Den kendte spil-youtuber og streamer, Jørgen Bjørn, er blevet hyret som konferencier til deres storslåede Symphonic Universe-koncert, der kan opleves i Alsions koncertsal den 18. januar. Koncerten består af strålende livefortolkninger skabt af de største komponister af filmmusik, […]

Læs mere...