Kunstdebatten i regionsrådet startet af Jørn Lehmann

22. januar 2014 Politik

På regionsrådets møde mandag så regionsrådsformand Carl Holst nærmeste som indlysende, der selvfølgelig skal være kunst på regionens sygehus og derfor også på det nye sygehus i Aabenraa. Heldigvis så han, Jørn Lehmann havde markeret, inden punktet med at bevilge tre millioner kroner til kunst til sygehuset i Aabenraa blev lukket.

Jørn Lehmann vil have god kunst på sygehusene.

Jørn Lehmann vil have god kunst på sygehusene.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg fik fortalt, der er vigtigt med kunst på vores sygehuse, fordi det er inspirerende, til glæde og til støtte for både patienter og pårørende, når de bruger sygehusene, siger Jørn Lehmann til Sønderborg Nyt.

Det fik straks Dansk Folkeparti til at erklære kunst på sygehuse for fråds, og de foreslog, man bare bad nogle maleglade mennesker om at skiftes til at udstille.

– Heller ikke her er jeg enig med Dansk Folkeparti,, siger Jørn Lehmann, der gerne vil bruge penge på kunst, der kan sprede glæde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udmeldingen fra Dansk Folkeparti fik adskillige regionsrådspolitikere op fra stolene, hvorefter det blev tydeligt, at Dansk Folkeparti stod alene med deres idé om at lade amatørværker pryde sygehusene.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...