Kvalificeret arbejdskraft efterlyses

9. december 2013 Uncategorized

Flere små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark melder om problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft. Det er endnu et tegn på, at de syddanske virksomheder er på vej ud af krisen.

Det er blevet vanskeligere for virksomhederne i Syddanmark at rekruttere den arbejdskraft, de søger efter. I alt har 669 af de virksomheder, der deltager i Region Syddanmarks Vækstbarometer slået stillinger op i perioden marts til september 2013, og 35 pct. af virksomhederne svarer i undersøgelsen, at det “i høj grad” eller “i nogen grad” har været svært at finde velkvalificerede medarbejdere. I samme periode i 2012 havde 30 pct. problemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er svært at finde dygtige. ledige håndværtkere i Region Syddanmark.

Det er svært at finde dygtige. ledige håndværkere i Region Syddanmark.

Den stigende konkurrence om arbejdskraften er ved siden af virksomhedernes forventninger om øget omsætning og beskæftigelse væsentlige tegn på, at vi er på ud af krisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Kampen om de dygtigste medarbejdere er blevet intensiveret. Som udgangspunkt er det positivt, fordi det er endnu en pil i retning af, at vi er på vej tilbage på vækstsporet, siger regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum Carl Holst.

Tallene kommer sammen med en måling, hvor virksomhederne udtrykker optimisme i forhold til vækst og omsætning.

Sværest at finde håndværkere

Artiklen fortsætter under annoncen

Dykker man ned i de forskellige brancher, kan man se, at udfordringerne med at finde kvalificeret arbejdskraft er størst inden for bygge- og anlæg, vidensservice og handel med motorkøretøjer. Her melder over 40 pct. af virksomhederne om problemer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. oktober 2022 Samfund, Sønderborg

Nyreforeningen tager i Borgen og fortæller om organdonationer

6. oktober 2022 Samfund

Over hele landet markeres Organdonationsdagen den 8. oktober. I Sønderborg er Nyreforeningen Sønderjylland at finde på indkøbscentret Borgen – på øverste butiksetage, under rulletrappen op til parkeringstaget. Organdonation er et tema, som hele tiden er meget aktuelt. Det ligger os meget på sinde at udbrede kendskabet til emnet, da flere af vore medlemmer er transplanterede, […]

Læs mere...