LA: Bleer er en ældrepolitisk fallit-erklæring

22. oktober 2013 Uncategorized

Byrådskandidat Henrik Juul Nielsen, Liberal Alliance, skriver:

Det er en ældrepolitisk falliterklæring, at så mange ældre på kommunens plejehjem får en ble på i stedet for at blive fulgt på toilettet. Hvor mange det handler om kan man kun gisne om, men det skal stoppes.LA-Logo

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er klart, at nogle vil have behov for den sikkerhed, en ble kan give -men det er nedværdigende og helt urimeligt, at så mange ældre skal behandles som små børn og i stedet for at blive hjulpet på toilettet som de voksne mennesker, de er.

Det er plejehjemmenes allervigtigste opgave at behandle beboerne med grundlæggende menneskelig respekt og i øvrigt hjælpe den enkelte med at bevare sin egen selvværd og værdighed. Når man skal bruge mere og mere tid foran en computerskærm med at indberette, hvad man har lavet det ene minut og det andet minut, så bliver der selvfølgelig mindre tid omsorgen og samværet med de ældre. Det har gennem lang tid været en helt forkert udvikling, med alle de kontroller, tilsynet skal i stedet kontrollere, at beboerne bliver behandlet med respekt og værdighed, og der skal være tid til at pleje de ældre, så den sidste tid bliver lykkelig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil kæmpe for at værdigheden kommer tilbage til borgende på de forskellige plejehjem, og dette gælder i særdelshed også handikappede og alle de andre borger der måtte have brug for en hjælpende hånd.

Ingen i LA, går ind for at nedgøre de svageste eller ældste i Danmark, tværtimod, de skal derimod hjælpes med den størst mulige respekt, fordi et menneske er og bliver et menneske!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...