LA: Sønderborg skal blive bedre til at skabe vækst

25. september 2013 Uncategorized

En af valgmulighederne på listerne til kommunalvalget er Liberal Alliance, der om nogen har et bankende hjerte for, at der kommer masser af erhvervsliv til Sønderborg . Både borgmesterkandidat Holger Hedegaard og formand Henrik Juul Nielsen kan se, at væksten skal skabes af erhvervslivet og kommunens skatteindtægter skal komme fra den løn, som de ansatte i erhvervslivet betaler.

Holger Hedegaard og Henrik Juul Nielsen fra Liberal Alliance.

Holger Hedegaard og Henrik Juul Nielsen fra Liberal Alliance.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi skal arbejde benhårdt på at tiltrække små og mellemstore virksomheder, siger borgmesterkandidaten. Og vejen frem er at se, hvordan de mest erhvervsvenlige kommuner gør det.

– Og så skal SET samle erhvervslivet i Sønderborg, så der kan laves planer for, hvordan Sønderborg kommer i Top 10 på den erhvervsvenlige liste, siger Holger Hedegaard.

Kasernen skal bruges rigtigt

I det første år i den kommende byrådsperiode forlader soldaterne Sergentskolen – og hvad den skal bruges til, har de to liberale politikere ikke et svar på.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der skal virkelig tænkes både godt og grundigt, inden der tages en beslutning. Bygningerne skal for alt i verden bruges til aktiviteter, der skaber vækst i Sønderborg. At sælge den til højstbydende giver penge, men dem får vi jo hurtigt brugt og så har vi ikke flere handlemuligheder, siger formand Henrik Juul Nielsen, som vælgerne også kan stemme på den 19. november.

Kommunens forvaltninger

Lige for tiden arbejder Sønderborg Kommune på at lave en forretningsgang, så der er én indgang til kommunen for erhvervslivet. Den model støttes helt og fuldt af Liberal Alliance.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sådan skal det også være,. Også når en borger henvender sig i Jobcenter eller når pensionister søger tilskud. Borgeren får en kontaktperson, der samler alle trådene i deres sag, så borgeren ikke skal ringe til en masse forskellige, der får sagen hen over skrivebordet, siger begge kandidater. De har selvfølgelig hørt om frustrerede borgere, der synes, det er ret håbløst, når man kastes rundt mellem forskellige sagsbehandlere.

– Der skal være en flad struktur med en form for kvalitetskontrol. For eksempel kan de politiske udvalg følge hver en sag eller to gennem systemet, så de får en fornemmelse af, hvordan der arbejdes bag murene i de mange kommunale kontorer, siger Holger Hedegaard til Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Egen borgmesterkandidat

Liberal Alliance stiller ikke op for at samle stemmer ind til Peter Hansens borgmester-ambitioner.

– Holger Hedegaard er vores borgmesterkandidat og vi kan sagtens leve med, at Peter Hansen og Venstre måske kommer til at pege på ham som borgmester, siger Henrik Juul Nielsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2023 Politik, Sønderborg

Hvor er Sønderborg Kommunes handicappolitiske visioner?

28. september 2023 Politik

Handicapbevægelse i Sønderborg inviterer til møde om visioner for handicapbevægelsen i Sønderborg. Mødet skal foregå i MultiKulturhuset sal den 23. oktober fra klokken 19 ”Vi er naturligvis interesseret i at høre om tankerne bag besparelserne, om prioriteringerne som vores politikere gør, om kommunens henvendelse til KL og regeringen, ja om alle de tiltag og initiativer, […]

Læs mere...