Læserindlæg: Udviklingshuset i Havnbjerg lander til sidst i Sønderborg

2. juni 2013 Politik

Byrådsmedlem Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Lokalredaktøren på JydskeVestkysten mener, at det da er godt for Havnbjerg, at Udviklingshuset flytter til Havnbjerg skole, men at det kun er for en kort bemærkning før huset flyttes til Sønderborg. Det er jeg fuldstændig enig i.

Det var netop en af SF’s bevæggrunde til at pege på en løsning, hvor Nørherredhus og Nordals idrætscenter i et driftssamarbejde, løste et problem for kommunen med plads til Udviklingshusets 15-20.

Artiklen fortsætter under annoncen

000 årskursister, og samtidig kunne være et kraftcenter i Nordborg ved udnyttelsen af den del Nørherredhus’ hotel- og kulturfaciliteter som Sønderborg Kommune i aften- og weekendstimerne ikke lagde beslag på.  Det ville skabe en indtægt, der kunne finansiere købet af Nørherredhus og være en varig løsning til gavn hele Nordals.

Men for Fælleslisten og Venstre er det tilsyneladende kun Sønderborg by, der skal investeres i. For Aase Nyegaard er det særbehandling at investere på Nordals. For Peter Hansen er der et tocifret millionbeløb til forskel mellem de to løsninger. Det er bekymrende, at Peter Hansen ikke kan (eller vil?) gennemskue den tendentiøse sagsfremstilling, forvaltningen har leveret i denne sag.

Os der kæmpede for en Nørherredhus-løsning, har ikke bare haft politisk modstand, men også modstand fra den forvaltning der har leveret, beskrevet, beregnet og forhandlet et beslutningsgrundlag. Retvisende beskrevet og beregnet, ville det have været rigtig god økonomi i et køb af Nørherredhus.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk