Læserindlæg: Udviklingshuset i Havnbjerg lander til sidst i Sønderborg

2. juni 2013 Politik

Byrådsmedlem Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Lokalredaktøren på JydskeVestkysten mener, at det da er godt for Havnbjerg, at Udviklingshuset flytter til Havnbjerg skole, men at det kun er for en kort bemærkning før huset flyttes til Sønderborg. Det er jeg fuldstændig enig i.

Det var netop en af SF’s bevæggrunde til at pege på en løsning, hvor Nørherredhus og Nordals idrætscenter i et driftssamarbejde, løste et problem for kommunen med plads til Udviklingshusets 15-20.000 årskursister, og samtidig kunne være et kraftcenter i Nordborg ved udnyttelsen af den del Nørherredhus’ hotel- og kulturfaciliteter som Sønderborg Kommune i aften- og weekendstimerne ikke lagde beslag på.  Det ville skabe en indtægt, der kunne finansiere købet af Nørherredhus og være en varig løsning til gavn hele Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men for Fælleslisten og Venstre er det tilsyneladende kun Sønderborg by, der skal investeres i. For Aase Nyegaard er det særbehandling at investere på Nordals. For Peter Hansen er der et tocifret millionbeløb til forskel mellem de to løsninger. Det er bekymrende, at Peter Hansen ikke kan (eller vil?) gennemskue den tendentiøse sagsfremstilling, forvaltningen har leveret i denne sag.

Os der kæmpede for en Nørherredhus-løsning, har ikke bare haft politisk modstand, men også modstand fra den forvaltning der har leveret, beskrevet, beregnet og forhandlet et beslutningsgrundlag. Retvisende beskrevet og beregnet, ville det have været rigtig god økonomi i et køb af Nørherredhus.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle der var med til bekæmpe branden på Omnicon

29. juli 2021 Samfund

Via Facebook giver borgmester Erik Lauritzen sin uforbeholdne tak til de brandfolk, der har brugt det seneste døgn på at bekæmpe branden på Omnicon. Borgmesteren skriver blandt andet: ”På egne og på fællesskabets vegne udtrykker jeg en kæmpestor tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og […]

Læs mere...