Læserindlæg: Udviklingshuset i Havnbjerg lander til sidst i Sønderborg

2. juni 2013 Politik

Byrådsmedlem Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Lokalredaktøren på JydskeVestkysten mener, at det da er godt for Havnbjerg, at Udviklingshuset flytter til Havnbjerg skole, men at det kun er for en kort bemærkning før huset flyttes til Sønderborg.

Det er jeg fuldstændig enig i.

Det var netop en af SF’s bevæggrunde til at pege på en løsning, hvor Nørherredhus og Nordals idrætscenter i et driftssamarbejde, løste et problem for kommunen med plads til Udviklingshusets 15-20.000 årskursister, og samtidig kunne være et kraftcenter i Nordborg ved udnyttelsen af den del Nørherredhus’ hotel- og kulturfaciliteter som Sønderborg Kommune i aften- og weekendstimerne ikke lagde beslag på.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Det ville skabe en indtægt, der kunne finansiere købet af Nørherredhus og være en varig løsning til gavn hele Nordals.

Men for Fælleslisten og Venstre er det tilsyneladende kun Sønderborg by, der skal investeres i.

Artiklen fortsætter under annoncen

For Aase Nyegaard er det særbehandling at investere på Nordals. For Peter Hansen er der et tocifret millionbeløb til forskel mellem de to løsninger. Det er bekymrende, at Peter Hansen ikke kan (eller vil?) gennemskue den tendentiøse sagsfremstilling, forvaltningen har leveret i denne sag.

Os der kæmpede for en Nørherredhus-løsning, har ikke bare haft politisk modstand, men også modstand fra den forvaltning der har leveret, beskrevet, beregnet og forhandlet et beslutningsgrundlag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Retvisende beskrevet og beregnet, ville det have været rigtig god økonomi i et køb af Nørherredhus.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...