Læserindlæg: Udviklingshuset i Havnbjerg lander til sidst i Sønderborg

2. juni 2013 Politik

Byrådsmedlem Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Lokalredaktøren på JydskeVestkysten mener, at det da er godt for Havnbjerg, at Udviklingshuset flytter til Havnbjerg skole, men at det kun er for en kort bemærkning før huset flyttes til Sønderborg. Det er jeg fuldstændig enig i.

Det var netop en af SF’s bevæggrunde til at pege på en løsning, hvor Nørherredhus og Nordals idrætscenter i et driftssamarbejde, løste et problem for kommunen med plads til Udviklingshusets 15-20.000 årskursister, og samtidig kunne være et kraftcenter i Nordborg ved udnyttelsen af den del Nørherredhus’ hotel- og kulturfaciliteter som Sønderborg Kommune i aften- og weekendstimerne ikke lagde beslag på.  Det ville skabe en indtægt, der kunne finansiere købet af Nørherredhus og være en varig løsning til gavn hele Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men for Fælleslisten og Venstre er det tilsyneladende kun Sønderborg by, der skal investeres i. For Aase Nyegaard er det særbehandling at investere på Nordals. For Peter Hansen er der et tocifret millionbeløb til forskel mellem de to løsninger. Det er bekymrende, at Peter Hansen ikke kan (eller vil?) gennemskue den tendentiøse sagsfremstilling, forvaltningen har leveret i denne sag.

Os der kæmpede for en Nørherredhus-løsning, har ikke bare haft politisk modstand, men også modstand fra den forvaltning der har leveret, beskrevet, beregnet og forhandlet et beslutningsgrundlag. Retvisende beskrevet og beregnet, ville det have været rigtig god økonomi i et køb af Nørherredhus.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Erhverv, Sønderborg

Skal du med til en skøn dinnerkoncert hvor Mads Langer er på scenen?

15. august 2022 Erhverv

Lørdag den 10. september er Mads Langer på Sergenten på Sønderborg Kaserne, hvor han spiller en dinnerkoncert. Hotel Alsiks stjernekok, Jesper Koch, og hans stab byder på en tre-retters menu med buffet som hovedret, inden stjernemusikeren går på scenen. “Vi glæder os rigtigt meget til at byde gæsterne velkommen til en menu og en koncert […]

Læs mere...