Læserindlæg: Vindenergi – en udfordring til erhvervslivet

13. juli 2013 Politik

Byrådsmedlem Svend Erik Petersen, Socialdemokraterne, skriver:

Ved byrådsmødet den 26. juni forkastede et byrådsflertal planerne om opsætning af store vindmøller på land i Sønderborg kommune. Planerne skal skrinlægges i 5 år. Flertallet blev skabt idet hele den socialdemokratiske gruppe nu var blevet enige om at sige nej til vindmøllerne på baggrund af de mange indsigelser som kom i de høringssvar, som blev afleveret af borgerne til kommunen.

Byrådsmedlem Svend Erik Petersen med hund.

Byrådsmedlem Svend Erik Petersen med hund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg forstår godt, at udmeldingen skabte undren og vrede hos erhvervsfolk og andre bag bl.a. ProjectZero,  men hvis politikerne arbejder seriøst for borgerne, så skal de også have mulighed for at tage borgernes indsigelser og protester seriøst. Modsat ville hele systemet med høring af borgerne være rent spil for galleriet.

Et gammelt ordsprog siger ”man kommer sjældent foran ved at gå i andres fodspor”. Elproduktion ved at opsætte store vindmøller på land er at gå i andres fodspor.

Artiklen fortsætter under annoncen

For mig at se, må der kunne produceres el via vindenergi uden opsætning af store vindmøller på land. Kunne man lave flydende havvindmøller?

Kunne man udvikle effektive vindtuneller? Eller noget helt andet? Jeg ved vi har mange kreative hjerner her i kommunen. Lad os få dem i gang og giv dem noget support, så kan det være vi virkelig kan komme i førertrøjen på energiområdet.

Derfor min opfordring til erhvervslivet: smøg ærmerne op og se på de nye udfordringer og muligheder som politikerkernes afgørelse har skabt for erhvervslivet og ikke mindst ProjectZero.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...