Læserindlæg: Vindenergi – en udfordring til erhvervslivet

13. juli 2013 Politik

Byrådsmedlem Svend Erik Petersen, Socialdemokraterne, skriver:

Ved byrådsmødet den 26. juni forkastede et byrådsflertal planerne om opsætning af store vindmøller på land i Sønderborg kommune. Planerne skal skrinlægges i 5 år. Flertallet blev skabt idet hele den socialdemokratiske gruppe nu var blevet enige om at sige nej til vindmøllerne på baggrund af de mange indsigelser som kom i de høringssvar, som blev afleveret af borgerne til kommunen.

Byrådsmedlem Svend Erik Petersen med hund.

Byrådsmedlem Svend Erik Petersen med hund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg forstår godt, at udmeldingen skabte undren og vrede hos erhvervsfolk og andre bag bl.a. ProjectZero,  men hvis politikerne arbejder seriøst for borgerne, så skal de også have mulighed for at tage borgernes indsigelser og protester seriøst. Modsat ville hele systemet med høring af borgerne være rent spil for galleriet.

Et gammelt ordsprog siger ”man kommer sjældent foran ved at gå i andres fodspor”. Elproduktion ved at opsætte store vindmøller på land er at gå i andres fodspor.

Artiklen fortsætter under annoncen

For mig at se, må der kunne produceres el via vindenergi uden opsætning af store vindmøller på land. Kunne man lave flydende havvindmøller?

Kunne man udvikle effektive vindtuneller? Eller noget helt andet? Jeg ved vi har mange kreative hjerner her i kommunen. Lad os få dem i gang og giv dem noget support, så kan det være vi virkelig kan komme i førertrøjen på energiområdet.

Derfor min opfordring til erhvervslivet: smøg ærmerne op og se på de nye udfordringer og muligheder som politikerkernes afgørelse har skabt for erhvervslivet og ikke mindst ProjectZero.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...