Lempelser i planloven skal få flere til landdistrikterne

25. april 2015 Politik

Regeringen forslår to lempelser i planloven, som skal gøre det mere attraktivt at købe bolig i landdistrikterne. KL hilser forslagene velkommen men pointerer, at der er behov for yderligere tiltag. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”Kær_byskilt_nyhedskarussel” width=”271″ height=”182″ />

Som planloven er i dag, er det ikke muligt at erstatte et hus, der er placeret langs en vej, med et nyt længere end 20 meter fra det oprindelige byggeri. Men i et nyt lovforslag vil regeringen gøre det muligt at flytte byggeriet op til 50 meter fra den oprindelige bygning. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Samtidig vil regeringen ændre byggeretten fra tre år til fem år. Det vil sige, at det ikke længere er nødvendigt at opføre et nyt hus eller lignende inden for tre år, efter man har revet et hus ned. I fremtiden vil man have fem år til at erstatte murstenene, hvis forslaget bliver gennemført.

Mere attraktivt at bo i landdistrikterne

Forslaget kommer fra minister for by-, bolig-og landdistrikter, Carsten Hansen. Ifølge ham skal de to lempelser af planloven være med til at gøre det mere attraktivt at købe bolig i landdistrikterne.by1

”Flere steder er der huse, der ligger ret attraktivt, men udfordringen er, at selve huset ligger lige op ad en vej. På den her måde kan man i stedet bruge grunden som en byggegrund,” siger Carsten Hansen til Nordjyske Stiftstidende. Ifølge ham er der også mange, der i dag undlader at rive et hus ned, fordi fristen for at bygge et nyt er så kort.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk