Ligeværd synes godt om STU på kasernen

21. august 2014 Uncategorized

Fælleslisten har foreslået, at en del af kasernen bruges til den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse, STU, og det er en glimrende idé.

Sådan siger formanden for Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg, Jørn Thrane til Sønderborg Nyt. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”ligeværd” width=”179″ height=”282″ />

Jørn Thrane fra Landsforeningen Ligeværd håber på  STU-forløb på kasernen i Sønderborg,.

Jørn Thrane fra Landsforeningen Ligeværd håber på STU-forløb på kasernen i Sønderborg,.

  • For en stor del af de unge mennesker, så handler det om, at de lærer at blive voksne og dermed klare alle de opgaver, der følger med, når man skal bo selv, siger formanden. Det er vigtigt, at der tilbydes bolig og aktiviteter samme sted.

  • Det giver de unge mennesker sammenhængende dage, hvor der skal passes job eller uddannelse, passes huslige ting og også være et fritidsliv, siger Jørn Thrane. han nævner, at STU-elever er udviklingshæmmede, så uddannelsen kan ikke sammenlignes med andre ungdomsuddannelser.

De lokale STU-tilbud er fire timers “skole” og så har eleverne fri. Det koster 220.000 kroner om året på nær på Rendbjerghjemmet, hvor det er 110.000 kroner dyrere.

  • På efterskoler flere steder i landet tilbydes der et helt års STU-uddannelse og det er billigere end Sønderborgs fire timers daglig undervisning på skoledage. Altså er det muligt at lave helhedsorienterede forløb indenfor de beløb, der i dag bruges på de unge STU-elever, siger Jørn Thrane. For samme penge kan eleverne desuden bo og spise på stedet.

  • Og det ikke at bo hjemme er jo et vigtigt skridt på vejen til at blive voksen, siger Jørn Thrane.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk