Ligeværd: Trods farveskiftet i byrådet er vi ikke optimistiske

28. juli 2014 Uncategorized

Formanden for Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg havde umiddelbart efter kommunalvalget et håb om, at det blev lidt lettere for hans målgruppe, børn og unge med særlige behov. Men det håb forsvandt ret hurtigt efter, at Landsforeningen Ligeværd måtte erkende, at den særligt tilrettelagte uddannelse, STU’en, ikke blev placeret under Børne- og Uddannelsesudvalget.

Jørn Thrane fortsætter sin kamp for unge med særlige behov ved fremover at gå direkte til Statsforvaltningen med klagesager.

Jørn Thrane fortsætter sin kamp for unge med særlige behov ved fremover at gå direkte til Statsforvaltningen med klagesager.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I fredags fortalte Børne- og Uddannelsesudvalgets formand mig, at det er borgmesteren, der har bestemt, at den specielle uddannelse skal være i Socialudvalget, siger Ligeværds formand Jørn Thrane. Foreningen har bedt Statsforvaltningen vurdere, om det er rigtigt, at STU’en skal være i det udvalg, hvor udvalgsformanden tjener en del af sin løn ved at være forstander på det sted, der tilbyder kommunens dyreste tilbud indenfor STU.

– Det har også vist sig, at forvaltningen ikke kan noget så enkelt som at udfylde et STU-bevis, der skal gives til de unge, når de har gennemført forløbet, siger Jørn Thrane. Og det overrasker ham, fordi der er en køreplan, der klart og tydeligt fortæller, hvad der skal stå i sådan et bevis.

Artiklen fortsætter under annoncen

I det tidligere byråd talte Jørn Lehmann for, at STU’en skulle over i Børne- og Uddannelsesudvalget, så man signalerede, at det faktisk er et uddannelsesforløb.

Vil klage udenfor kommunen

– På foreningens vegne har jeg klaget til kommunen mange gange over indsatsen for vores unge og i det meste af kommunen er de ansatte da også trætte af mig, siger Jørn Thrane. I første omgang knurrer han til de ansatte, der har ansvaret for nogle af de unge med særlige behov – og fordi det sjældent hjælper, så går han videre.ligeværd

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har sendt mange klager til Statsforvaltningen, der som regel giver os medhold, siger Jørn Thrane til Sønderborg Nyt. Han fortæller, at politikerne heller ikke lytter til foreningen. Måske på grund af mængden af klager. Så fremover er det planen straks at sende klager til Statsforvaltningen, fordi der lyttes hele vejen rundt i kommunen, når den siger det samme, som foreningen siger.

Føler børn og unge svigtes

Det skuffer Jørn Thrane, at politikerne ikke gør noget for, at forholdene for såkaldt udsatte og svage grupper bliver bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg synes på ingen måde, at Socialdemokraterne lever op til det, som de sagde i valgkampen. Der er børn og unge, der svigtes.

– Under valgkampen sagde kandidaterne, der skulle gøres mere for de svageste og det handlede om flere hænder til alt det borgernære, siger Jørn Thrane. Nu har han erkendt, at Socialdemokraterne fik borgmesterposten og så kommer de såkaldt svage nok ikke på dagsordenen igen inden den næste valgkamp.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...