Ligeværd: Trods farveskiftet i byrådet er vi ikke optimistiske

Arkivfoto
Arkivfoto
28. juli 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Formanden for Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg havde umiddelbart efter kommunalvalget et håb om, at det blev lidt lettere for hans målgruppe, børn og unge med særlige behov. Men det håb forsvandt ret hurtigt efter, at Landsforeningen Ligeværd måtte erkende, at den særligt tilrettelagte uddannelse, STU’en, ikke blev placeret under Børne- og Uddannelsesudvalget.

– I fredags fortalte Børne- og Uddannelsesudvalgets formand mig, at det er borgmesteren, der har bestemt, at den specielle uddannelse skal være i Socialudvalget, siger Ligeværds formand Jørn Thrane. Foreningen har bedt Statsforvaltningen vurdere, om det er rigtigt, at STU’en skal være i det udvalg, hvor udvalgsformanden tjener en del af sin løn ved at være forstander på det sted, der tilbyder kommunens dyreste tilbud indenfor STU.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det har også vist sig, at forvaltningen ikke kan noget så enkelt som at udfylde et STU-bevis, der skal gives til de unge, når de har gennemført forløbet, siger Jørn Thrane. Og det overrasker ham, fordi der er en køreplan, der klart og tydeligt fortæller, hvad der skal stå i sådan et bevis.

I det tidligere byråd talte Jørn Lehmann for, at STU’en skulle over i Børne- og Uddannelsesudvalget, så man signalerede, at det faktisk er et uddannelsesforløb.

Vil klage udenfor kommunen

Artiklen fortsætter under annoncen

– På foreningens vegne har jeg klaget til kommunen mange gange over indsatsen for vores unge og i det meste af kommunen er de ansatte da også trætte af mig, siger Jørn Thrane. I første omgang knurrer han til de ansatte, der har ansvaret for nogle af de unge med særlige behov – og fordi det sjældent hjælper, så går han videre.

– Jeg har sendt mange klager til Statsforvaltningen, der som regel giver os medhold, siger Jørn Thrane til Sønderborg Nyt. Han fortæller, at politikerne heller ikke lytter til foreningen. Måske på grund af mængden af klager. Så fremover er det planen straks at sende klager til Statsforvaltningen, fordi der lyttes hele vejen rundt i kommunen, når den siger det samme, som foreningen siger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Føler børn og unge svigtes

Det skuffer Jørn Thrane, at politikerne ikke gør noget for, at forholdene for såkaldt udsatte og svage grupper bliver bedre.

– Jeg synes på ingen måde, at Socialdemokraterne lever op til det, som de sagde i valgkampen. Der er børn og unge, der svigtes.

– Under valgkampen sagde kandidaterne, der skulle gøres mere for de svageste og det handlede om flere hænder til alt det borgernære, siger Jørn Thrane. Nu har han erkendt, at Socialdemokraterne fik borgmesterposten og så kommer de såkaldt svage nok ikke på dagsordenen igen inden den næste valgkamp.

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...