Lorenzen: Der fosser for få kroner ind til kommunen

17. september 2013 Politik

Den mulige skattestigning, der kan blive en del af budgetforliget i oktober, skyldes i særdeleshed, at der over de næste fire år kommer færre penge ind til kommunen.

– Det handler slet ikke om, at pengene fosser ud af kassen, men mere om, at der ikke fosser nogen den anden vej. Alene bloktilskuddet skæres med 300 millioner kroner over de kommende fire år, siger Erik Lorenzen fra Fælleslisten.

Erik Lorenzen slår fast, at der fosser for penge i kommunekassen.

Erik Lorenzen slår fast, at der fosser for penge i kommunekassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved det seneste valg havde Fælleslisten meldt ud, at en skattestigning var mulig og det blev også skrevet ind i konstitueringsaftalen. Det viste sig så, at regeringen ikke gav lov.

– Vi har trimmet budgettet alt det, som det kan bære, men alligevel skal vi finde flere besparelser. Også selvom vi sætter skatten op, siger Erik Lorenzen. Altså er der regulære nedskæringer i sigte.

– Hvis nu Venstre skulle vinde valget og Peter Hansen bliver borgmester, så kan han rulle skattestigningen tilbage. Men selvom han er imod højere skat, så tror jeg ikke, han vil gøre det, siger Erik Lorenzen. Uanset hvilke partier, der får flertallet i det nye byråd, så er der slet ikke balance mellem indtægter og udgifter de kommende fire år, hvis der ikke kommer flere penge ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen kan ikke se, hvor Venstre vil spare og venter på, at der meldes ud, om der skal lukkes flere skoler, plejehjem eller fyres en masse kommunalt ansatte.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...