Løsgænger Lars Dyhr kan lyve sig ud af Byrådet

12. december 2013 Politik

Byrådsmedlem Lars Dyhr har tidligere oplyst, han trækker sig  fra Byrådet som en konsekvens af hans trusselsmail til direktøren i Teknik og Miljø. men nu er der det problem, at han er landet i det nye Byråd og man kan ikke sådan bare lige sige fra. Hvis Lars Dyhr ikke kommer med en såkaldt hvid løgn for at komme ud af kommunalbestyrelsen, så venter der fire år som løsgænger.

Byrådet kan stemme Lars Dyhr ud, hvis de vælger at tro hans forklaring på, hvorfor han vil ud.

Byrådet kan stemme Lars Dyhr ud, hvis de vælger at tro hans forklaring på, hvorfor han vil ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

– På det første byrådsmøde kan han rejse sig og sige, han ønsker at blive fritaget fra Byrådet af helbredsmæssige, familiemæssige eller arbejdsmæssige grunde, siger ekspert i kommunalpolitik Roger Buch til Sønderborg Nyt. Hvis der er enighed i Byrådet om, det er en god idé, han kommer ud, så kan de stemme for og så er sagen klar.

Roger Buch siger, at hvis grunden er en anden i virkeligheden, så er den lidt på kanten og der kan ske drillerier, hvor nogle ikke ønsker at bakke op om en usand forklaring.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Loven om borgerligt ombud burde laves om, så det er muligt at træde ud af et byråd, hvis man ikke vil være med længere, siger Roger Buch. Han synes ikke, den lov er tidssvarende og derfor hører den ikke hjemme i dagens Danmark.

Lars Dyhr kan også vælge at flytte ud af kommunen, så ryger han automatisk ud af Byrådet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Vi skal have børn og unge tilbage i foreningerne

16. september 2021 KV21

Byrådskandidat Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver: Ifølge hjemmesiden medlemstal.dk, som er det sted, der indsamler foreningernes medlemstal for idræt, spejder m.m. har Sønderborg kommune mistet over 2000 medlemmer de sidste par år. Et fald på over 8 procent angiveligt på grund af Corona! Slemt ser det ud for børn og unge, som står for de […]

Læs mere...