Lov om førtidspension skal følges helt og ikke halvt

16. februar 2014 Uncategorized

Slut med at give unge arbejdsduelige mennesker førtidspension – de skal i ressourceforløb.

Sådan lød udmeldingen fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, da hun i sommeren 2012 lancerede en bred aftale om at reformere førtidspensionssystemet.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

Og første del af visionen er i den grad blevet overholdt. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser nemlig, at der i 2013 blev påbegyndt 18.560 førtidspensionsforløb, hvilket er 28 procent færre end i 2012. Det skriver avisen Kommunen.

7000 færre får pension

Men hverken antallet af ressourceforløb eller fleksjob ser ud til tilnærmelsesvis at kunne opveje de cirka 7.000, der før reformen ville have fået tilkendt førtidspension, men som nu ikke får det. Et stort problem, mener Socialrådgiverforeningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi ved reelt ikke, hvor de her folk, som før vil have fået tilkendt førtidspension, er endt henne. Der vil formentlig være en stor del af dem, der stadigvæk sidder på kontanthjælp, og det er jo dybt problematisk, når det slet ikke var hensigten med reformen, siger formand Majbrit Berlau til Kommunen.

Sønderborg skruer op

I Sønderborg har Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Jan Prokopek set, at Sønderborg Kommune laver for få ressourceforløb og siger:by3

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der skal laves flere.

Hos Enhedslisten, der stod udenfor reformen af førtidspension og fleksjob i 2012, vækker statistikkerne ligeledes bekymring.

– Det ser ud til, at et stort antal mennesker i stedet for at have fået førtidspension og et rimeligt indtægtsgrundlag nu er blevet parkeret på kontanthjælp, ligesom en del af dem jo er under 30 år og derfor bliver ramt ekstra hårdt af kontanthjælpsreformen,« siger socialordfører Finn Sørensen.

På trods af gabet i statistikkerne ser formanden for KLs arbejdsmarkedsudvalg, Jacob Bundsgaard, ikke så sort på indsatsen, som de gør på Christiansborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg ser både tallene for førtidspensioner og ressourceforløb som et udtryk for, at kommunerne simpelthen går grundigere til værks, når de vurderer arbejdsevnen hos den enkelte borger i dag. Har man arbejdsevne, har man også ret og pligt til at bruge den, siger han.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...