Lovpligtig beredskabsplan klar – fem måneder for sent

19. februar 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Siden 1. oktober sidste år skulle alle landets kommuner have en beredskabsplan, der kan styres efter, når der er mistanke om overgreb mod et barn. Først nu er Børn- og Ungeforvaltningen i Sønderborg klar til at sende sådan en plan til Byrådet, der tidligst kan godkende den lovpligtige plan 5. marts – altså med fem måneders forsinkelse.

Omstruktureringer i forvatningen er forklaringen på at børn skulle vente fem måneder på beredskabsplan.

Omstruktureringer i forvaltningen er forklaringen på at børn skulle vente fem måneder på beredskabsplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beredskabsplanen skal sikre at alle ansatte, som arbejder direkte med børn og unge, kender og anvender kommunens beredskab ved vold og seksuelle overgreb.

Børn- og Udannelsesudvalget har netop læst planen igennem og sender den videre til godkendelse i Byrådet. Først derefter kan forvaltningen begynde at føre den ud i virkeligheden.

Køreplan ved overgreb

Hele serviceområdet skal have samme viden og retningslinjer, så der hurtigt bliver handlet på situationer, hvor der er mistanke om eller viden om seksuelle og/eller voldelige overgreb mod børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med beredskabsplanen er at afklare definitioner og begreber, samt øge kendskabet til handlemuligheder og –pligt i forbindelse medviden eller mistanke om vold og seksuelle overgreb.

Der skal sikres en hurtig, ensartet og professionel håndtering af sager, der handler om overgreb.

Beredskabet skal endvidere medvirke til at forebygge vold og seksuelle overgreb mod børn og unge samt hjælpe til en tidligere opsporing, så børn og unge og deres familier tilbydes den rette støtte og hjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udgangspunktet for beredskabet er, at alle børn og unge har ret til den bedst mulige hjælp.

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...