Masser af gode input til kommunen

14. juli 2013 Uncategorized

Den nye CO2-neutrale trafikterminal i Sønderborg skal ligge på Surlykke ved Alssundbroen, og shuttlebusser skal køre i halvtimesdrift mellem Sønderborg By og Dybbøl Banke. Det bliver der brug for, når turisterne næste år strømmer til Sønderborg for at opleve 150 års jubilæet for slaget ved Dybbøl i 1864. Godt hjulpet på vej af Ole Bornedals TV-serie om slaget ved Dybbøl, der sendes på DR i efteråret 2014.

 

Det er blot nogle få af de mange bud på Sønderborgs udvikling, der er kommet fra borgere og foreninger i de seneste måneder, hvor kommuneplanen har været i idehøring. Især har fire temaer været sat til debat. Det er Velkommen til fremtiden, Samarbejde, Det åbne land og Levedygtige byer. En stor del af debatten er foregået digitalt. Enten på en særlig hjemmeside eller på facebooksiden ”Råb Bare Højt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

I september bliver byrådet præsenteret for et forslag til kommuneplan for 2013-2025, og de får samtidig udleveret et idékatalog med alle de forslag, der er modtaget fra borgere og foreninger.

 

– Jeg vil gerne sige tak til de borgere, der har bidraget til debatten om kommunens fremtid og udviklingsmuligheder. Nu kigger vi på forslagene og sender dem til politisk og faglig vurdering i de politiske udvalg, siger borgmester Aase Nyegaard.

 

Kommuneplanforslaget sendes i offentlig høring sidst i september, og byrådet vedtager den endelige kommuneplan på mødet den 18. december.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Tag en tur gennem labyrinten når du kommer for at købe Halloween-græskar

1. oktober 2022 Erhverv

Ved rundkørslen ved samkørselspladsen på Aabenraavej har Daabeck der røde bod stående – og ved den er der et væld af græskar og det er der også på marken. “Græskar i alle størrelser er til salg. Der er små pyntegræskar og selvfølgelig også græskar, som kan skæres ud til Halloween”, siger Charlotte Daabeck, der har […]

Læs mere...