Masser af gode input til kommunen

14. juli 2013 Uncategorized

Den nye CO2-neutrale trafikterminal i Sønderborg skal ligge på Surlykke ved Alssundbroen, og shuttlebusser skal køre i halvtimesdrift mellem Sønderborg By og Dybbøl Banke. Det bliver der brug for, når turisterne næste år strømmer til Sønderborg for at opleve 150 års jubilæet for slaget ved Dybbøl i 1864. Godt hjulpet på vej af Ole Bornedals TV-serie om slaget ved Dybbøl, der sendes på DR i efteråret 2014.

 

Det er blot nogle få af de mange bud på Sønderborgs udvikling, der er kommet fra borgere og foreninger i de seneste måneder, hvor kommuneplanen har været i idehøring. Især har fire temaer været sat til debat. Det er Velkommen til fremtiden, Samarbejde, Det åbne land og Levedygtige byer. En stor del af debatten er foregået digitalt. Enten på en særlig hjemmeside eller på facebooksiden ”Råb Bare Højt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

I september bliver byrådet præsenteret for et forslag til kommuneplan for 2013-2025, og de får samtidig udleveret et idékatalog med alle de forslag, der er modtaget fra borgere og foreninger.

 

– Jeg vil gerne sige tak til de borgere, der har bidraget til debatten om kommunens fremtid og udviklingsmuligheder. Nu kigger vi på forslagene og sender dem til politisk og faglig vurdering i de politiske udvalg, siger borgmester Aase Nyegaard.

 

Kommuneplanforslaget sendes i offentlig høring sidst i september, og byrådet vedtager den endelige kommuneplan på mødet den 18. december.

Skrevet af: Ole [email protected]
3. december 2023 Kultur, Sønderborg

Midt i januar kan du opleve den storslåede Symphonic Universe-koncert

3. december 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester går nye veje i deres bestræbelser på at bringe symfonisk musik ud til nye generationer. Den kendte spil-youtuber og streamer, Jørgen Bjørn, er blevet hyret som konferencier til deres storslåede Symphonic Universe-koncert, der kan opleves i Alsions koncertsal den 18. januar. Koncerten består af strålende livefortolkninger skabt af de største komponister af filmmusik, […]

Læs mere...