MF’er på asyl-visit på Als

7. november 2014 Politik

Pressemeddelelse:

Mandag besøger integrationsordfører Karina Lorentzen sammen med tidligere byrådsmedlem, Jørgen Jørgensen, begge SF, flere steder på Als. Det er asyl i Sønderborg og Nordborg, der står på programmet – og Institut for Grænseforskning.

Jørgen Jørgensen følger sin partifælle, Karina Lorentsen rundt på Als.

Jørgen Jørgensen følger sin partifælle, Karina Lorentzen rundt på Als.

Debatten om asylpolitikken har været rødglødende de seneste uger. Ikke mindst i Sønderborg, hvor der den tidligere kaserne er taget i brug.  SF’s integrationsordfører Karina Lorentzen besøger centeret, hvor valget af netop kasernen har mødt lokal politisk modstand fra DF, V og K, ligesom hun tager et smut til Nordborg for at møde det netværk af nordborgensere, som har taget har taget initiativ til at hjælpe de nye beboere:

”Det er klart, at folk bliver bekymrede med det negative fokus, der har været på asylansøgere. Jeg tror, det virker angstdæmpende, når man møder det enkelte menneske. Det er jo her, man finder ud af, at en asylansøger er et helt almindeligt menneske med helt almindelige håb og drømme om familie, hus og arbejde. Jeg glæder mig over, at bekymringerne mange steder er blevet afløst af smil og Nordborg er et fantastisk eksempel på, hvor fint det kan gå, når danskerne involverer sig”, siger SF’s integrationsordfører Karina Lorentzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Nordborg er der en positiv lokalstemning overfor de syriske flygtninge, efter Udlændingestyrelsen har indkvarteret godt 200 flygtninge i et boligkvarter i området.

En gruppe af frivillige nordborgensere har arbejdet med at få gjort de syriske flygtninge til accepterede og ønskede gæster blandt borgerne i den lille by. Blandt andet har de kommunikeret ud til de sociale medier, når der har opstået rygter eller frygt blandt borgerne.

Karina Lorentzen tager også en afstikker til Institut for Grænseforskning, da hun i kraft af sit nye ordførerskab som lokalsamfundsordfører er optaget af grænselandet og integrationen mellem Danmark og Tyskland.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...