MF’er på asyl-visit på Als

7. november 2014 Politik

Pressemeddelelse:

Mandag besøger integrationsordfører Karina Lorentzen sammen med tidligere byrådsmedlem, Jørgen Jørgensen, begge SF, flere steder på Als. Det er asyl i Sønderborg og Nordborg, der står på programmet – og Institut for Grænseforskning.

Jørgen Jørgensen følger sin partifælle, Karina Lorentsen rundt på Als.

Jørgen Jørgensen følger sin partifælle, Karina Lorentzen rundt på Als.

Artiklen fortsætter under annoncen

Debatten om asylpolitikken har været rødglødende de seneste uger. Ikke mindst i Sønderborg, hvor der den tidligere kaserne er taget i brug.  SF’s integrationsordfører Karina Lorentzen besøger centeret, hvor valget af netop kasernen har mødt lokal politisk modstand fra DF, V og K, ligesom hun tager et smut til Nordborg for at møde det netværk af nordborgensere, som har taget har taget initiativ til at hjælpe de nye beboere:

”Det er klart, at folk bliver bekymrede med det negative fokus, der har været på asylansøgere. Jeg tror, det virker angstdæmpende, når man møder det enkelte menneske. Det er jo her, man finder ud af, at en asylansøger er et helt almindeligt menneske med helt almindelige håb og drømme om familie, hus og arbejde. Jeg glæder mig over, at bekymringerne mange steder er blevet afløst af smil og Nordborg er et fantastisk eksempel på, hvor fint det kan gå, når danskerne involverer sig”, siger SF’s integrationsordfører Karina Lorentzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Nordborg er der en positiv lokalstemning overfor de syriske flygtninge, efter Udlændingestyrelsen har indkvarteret godt 200 flygtninge i et boligkvarter i området.

En gruppe af frivillige nordborgensere har arbejdet med at få gjort de syriske flygtninge til accepterede og ønskede gæster blandt borgerne i den lille by. Blandt andet har de kommunikeret ud til de sociale medier, når der har opstået rygter eller frygt blandt borgerne.

Karina Lorentzen tager også en afstikker til Institut for Grænseforskning, da hun i kraft af sit nye ordførerskab som lokalsamfundsordfører er optaget af grænselandet og integrationen mellem Danmark og Tyskland.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...