Michael Holst, direktør med stort ansvarsområde

13. november 2013 Uncategorized

Michael Holst er en af de direktører i Sønderborg Kommune, der har en meget afvekslende arbejdsdag, fordi han har ansvaret for flere vidt forskellige områder.

– Jeg skal tage mig af Borgerservice, arbejdsmarkedsforhold, kultur og fritid, siger Michael Holst til Sønderborg Nyt. Ligesom alle andre, så vil han også gerne have succes i jobbet, så der tænkes mange tanker om, hvordan alting kan blive bedre.

Michael Holst skal sikre gode forhold for kultur-forbrugere, jobsøgende, pensionsansøgere og alle dem med interesse for aktivt fritidsliv.

Michael Holst skal sikre gode forhold for kultur-forbrugere, jobsøgende, pensionsansøgere og alle dem med interesse for aktivt fritidsliv.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Forleden snakkede jeg med Frivilligcentret, der meget gerne vil bo i biblioteket på Kongevej, når alle bøgerne skal ned i nye rammer på havnen, og helt personligt synes jeg, at ideen er fantastisk, fordi det samtidig gør, at vi kan bruge Kongevejs-biblioteket til et “Mødernes Hus”, hvor for eksempel en kortklub kan sidde og spille en gang imellem, siger Michael Holst. Han kommer i tanke om, at mødelokalerne også kan bruges, hvis der skal holdes et møde og der ikke er økonomi til at booke et lokale på et af byens hoteller. Det kan blive aktuelt for kommende iværksættere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jobcenter

– Vores Jobcenter kan desværre ikke sende alle ledige i job, men vi har lige sat gang i et projekt, hvor ledige kan få hjælp til at forsøge sig som iværksættere. Tit er det sådan, at regler og paragraffer står i vejen for, at ledige bliver iværksættere, men nu er de væk og så ser vi, hvad det fører med sig, siger Michael Holst. Han er sikker på, der er mange dygtige og driftige mennesker, der går ledige – og er der nogle af dem, der har en idé, der kan udvikles, så er chancen der nu.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg vil have, at Jobcenter tager udgangspunkt i hver enkelt lediges ressourcer og ønsker, så der kan arbejdes på at komme tættere på et job, siger han. For nogle ledige er den rette vej at blive egen chef.

Michael Holst skal samtidig gøre det lettere og bedre at drive virksomhed i Sønderborg. Et skud på stammen er den nye Erhvervsportal, hvor der er én indgang til det offentlige for erhvervslivet.

Kulturen

Det er i fritiden, vi alle sammen lever livet – og derfor skal der være en bredt tilbud af muligheder for gode oplevelser i Sønderborg Kommune. Og gerne tilbud af sådan en kvalitet, at der samtidig kan trækkes turister til og ikke mindst holdes på de unge.bju.standardImage

Artiklen fortsætter under annoncen

– Her er det Center for Kultur og Fritidsforvaltningen, der er de aktive og dem har jeg et meget tæt samarbejde med, siger Michael Holst. Mængden af tiltag og initiativer styres af størrelsen på den pose penge, som Byrådet stiller til rådighed.

Borgerservice

Det er Staten, der har bedt kommunerne om at digitalisere mest muligt, fordi det vil give nogle betydelige besparelser og Michael Holst siger, at uanset om vi er for eller imod at skulle sidde foran computeren og klare ansøgninger om folkepension, boligsikring eller flytte adresse, så bliver det sådan.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og selvfølgelig er der nogle mennesker, der kan hjælpe de borgere, der ikke kan klare det selv, siger Michael Holst. Han ser gerne, der åbnes Borgerservice-kontorer i Nordborg og Gråsten, fordi det er kommunen, der skal være til for borgerne og ikke omvendt.

Ad hoc udvalg

Byrådet kan til hver en tid oprette nogle stående udvalg, der arbejder med en bestemt opgave og så nedlægge udvalget igen, når opgaven er løst.

– Det nuværende Byråd oprettede Borger- og Demokratiudvalget, der i al sin enkelhed skal få hævet stemmeprocenten. Om det lykkes ved vi på tirsdag, siger Michael Holst. Hans vurdering er, at udvalget har succes, fordi der er sket forbedringer på det område, der kaldes borgerinddragelse.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
>