Næste skridt er fokus på hele Dybbøl Banke

10. december 2020 Politik

På finansloven er der de næste to år afsat 400.000 kroner årligt til Dybbøl Mølle. Dermed får Sønderborg Kommune og Den selvejende institution Dybbøl Mølle opfyldt deres ønske om et årligt statstilskud til møllens drift.

Beløbet stemmer overens med det, som Den selvejende institution Dybbøl Mølle bad om i slutningen af 2019 hos kulturministeren og staten, og også med den opfordring som Sønderborg Kommune i september 2020 sendte til kulturministeren og Folketingets kulturudvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er der også glæde hos formanden for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme i Sønderborg Kommune, Stephan Kleinschmidt.

“Sønderborg Kommune glæder sig over resultatet og driftsbevillingen på 400.000 kr. om året de næste to år. Vi er samtidig tilfredse med det signal, som regeringen nu sender om, at staten tager et medansvar for bevarelsen af nationalsymbolet Dybbøl Mølle. Det håber, vi også rækker ud over 2022”, siger han i en pressemeddelelse.

Samme tilgang har Jens Peter Rasmussen, der er formand for Den selvejende Institution Dybbøl Mølle og formand for Fonden Dybbøl Banke. Han er glad for, at møllen kom på Finansloven for 2019 med en omfattende renovering og nu igen for 2021 og 2022 med et driftstilskud til løbende renovering.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Midt i glæden over Dybbøl Mølles succes må vi ikke glemme, at der på Dybbøl Banke også findes Historiecenteret, hvis mission er at formidle historien og levendegøre beretningen om soldaternes tilværelse under krigen i 1864. De senere års fokus på Dybbøl Mølle har ganske vidst medført, at besøgstallet ved møllen i år har været det højeste nogensinde. Men der er faktisk dobbelt så mange besøgende ved Historiecenteret i forhold til Dybbøl Mølle, siger formanden.
Dybbøl-området er meget mere end Dybbøl Mølle, og derfor er det vigtigt, at der kommer et større fokus på hele Dybbøl Banke, mener Jens Peter Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Visionen for udviklingen af Dybbøl Banke, som er udformet i fællesskab af de to institutioner, er at skabe en sammenhængende formidling af begivenhederne i skanserne for mere end 156 år siden. Det indebærer at give publikum forståelse for soldaternes vilkår under kampene i skanserne samt forståelse for, hvorfor Dybbøl Mølle var så vigtig for soldaternes kampvilje, at de var parate til at ofre deres liv på at forsvare møllen”, siger han.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

KunstPunkt: Mindeudstilling for Helene Michelsen

23. oktober 2021 Kultur

Helene Michelsen fra Vemmingbund har malet sit sidste billede. Hun har også bygget sin sidste skulptur, ligesom det er slut med de malede sten og fliser. Nu er der en mindeudstilling i KunstPunkt. “Jeg er datter af Helene Michelsen, men det er min mors fantastiske omgangskreds, der sammen har stablet dette kunstarrangement på benene”. Sådan […]

Læs mere...