Nørager bliver ikke sat i stand

30. maj 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Der var tændt håb om forbedringer af de nedslidte lejligheder i Nørager, men det håb har Byrådet slukket definitivt på onsdagens byrådsmøde. Og svaret kan boligselskabet have kendt på forhånd, fordi der er regler for, hvornår en kommune må garantere for lån til boligforeninger.

Lovgivningen siger, at kommunen ikke må stille en garanti for 100 procent af det lån, der skal til, hvis Nørager skal have nye vinduer, nye køkkener, nye hoveddøre og elektronisk låsesystem på opgangenes yderdøre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Boligforeningen SAB har ikke penge på kontoen til vedligeholdelse, som man almindeligvis har i boligforeninger. Sådan en opsparing vil blot give højere husleje, mener boligforeningen. Konsekvensen er, der ikke kan sættes i stand og det kan undre, boligselskabet brugte tid og penge på at beregne en istandsættelse, som de må have vidst, der ikke er penge til.

– Jeg håber, at boligforeningen finder en løsning, siger Jan Prokopek Jensen, der mener, det er et forudsigeligt problem, at lejlighederne skal sættes i stand.