Nu er der en plan imod pjæk i skolen

11. september 2013 Politik

Børn og Uddannelse har brugt måneder på at lave en plan, der skal gribe ind overfor pjæk fra skolen. Årsagen er, at løsgænger Karen Damm rejste en sag i Byrådet for flere måneder siden. Sagen handler om, at for mange såkaldt svage elever pjækkede fra skole – og ingen gjorde noget.

– Nu har vi en plan og der bliver fulgt op på tingene, siger udvalgsformand Tage Petersen fra Venstre. Han får opbakning fra Erik Lorenzen, der mener, at planen sætter fokus på sagen.

Herefter blev der kommenteret ivrigt fra en lang række folkevalgte, der alle kunne se den helt store svaghed i forvaltningens plan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vigtige ord

– I skriver, at der “kan” tilknyttes en sagsbehandler. Der skal ikke stå kan, men “skal”, siger Karen Damm, der ser det vigtige ved at placere ansvaret for den såkaldt svage elev hos én person. Når der er tale om så alvorlige ting som at smide sin skolegang på gulvet, så er det ikke hensigtsmæssigt med skiftende sagsbehandlere, der skal have alt at vide fra start hver eneste gang, der er en samtale.

– I skal huske, at sådan en elevs sagsmappe kan veje flere kilo, så der er altså massive sager ind imellem, siger Karen Damm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Aase Nyegaard dømte pause og fik rettet ordlyden i forvaltningens udspil, så der fremover “bør” tilknyttes én sagsbehandler til hver svag elev, der pjækker fra skole. Og selvom elevens familie flytter rundt mellem landsbyerne i kommunen, så følger samme sagsbehandler sagen.

Og efter den rettelse, så blev forvaltningens forslag vedtaget

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. juni 2021 112, Sønderborg

Her er stilladset hvor en mand faldt igennem

14. juni 2021 112

På billedet ser man hullet i stilladset, som en mand mandag morgen faldt igennem. Stilladset står på den tidligere JF-grund ved Vølundsgade i Sønderborg. “Længere nede på stilladset sidder længebjælken, som er med til at sikre, at stilladset ikke rykker sig – og havde det rykket sig, så ville ikke blot en enkelt, men flere […]

Læs mere...