Ny lokalplan på vej i høring – den skal gøre sommerhusbyggeri i Mommark lovligt

22. juni 2021 Politik

Lige nu bliver der bygget sommerhuse i Mommark og det viser sig, at de er større end lokalplanen tillader – det har Planklagenævnet sagt. Hvis byggeriet skal gøres lovligt, så skal der en ny lokalplan til – og det var op til Teknik- og Miljøudvalget på deres møde onsdag godkende det nye lokalplanforslag, som skal sendes i otte ugers høring.

SønderborgNYT spurgte Teknik- og Miljøudvalgsmedlem Tage Petersen, om det ikke ville være lettere at vente med lokalplaner og godkendelser af byggerier, indtil de er færdige – og på den måde undgå at samme sag skal behandles flere gange.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Man kan sådan set godt sige, at det er lettere først at bygge og så lave lokalplan bagefter, men vi har en pragmatisk tilgang i den her sag og er egentlig mest optaget af, der kommer en plan for den trafik, som følger med”, siger Tage Petersen fra Venstre.

Hvis politikerne godkender lokalplanforslaget, så bliver det sendt i otte ugers høring og der bliver holdt to borgermøder.

Sagen begynder i efteråret 2019, hvor Skanlux søgte om lov til at opføre større sommerhuse på Fiskerløkken i Mommark. Området er omfattet af lokalplan for et sommerhusområde og den er vedtaget i 2007. Forvaltningen vurderede, at Skanluxs ønske om sommerhuse krævede dispensation fra lokalplanen til større sommerhuse, terrænregulering og forøgelse af overkørsler til de enkelte matrikler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen vurderede også, at projektet i sin helhed kunne rummes inden for selve lokalplanen og ikke var i strid med lokalplanens formål eller principper og dermed heller ikke i strid med lokalplanens udstykningsplan.

Grundejerforeningen har klaget over at Sønderborg Kommune har undladt at høre grundejerforeningen i forbindelse med dispensationssagen.

Grundejerforeningen har også klaget over at Sønderborg Kommune ikke, i forbindelse med ansøgningen, har taget stilling til og sagsbehandlet det forhold, at ansøgers projekt afviger fra lokalplan, idet lokalplanen er baseret på byggeri af 55 sommerhuse og projektet er baseret på 23 sommerhuse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I begyndelsen af juni måned skulle Teknik- og Miljøudvalget  beslutte, om om lokalplanen skulle ændres laves eller om sommerhusene skal rives ned.

”Jeg mener, der skal findes en løsning, som både Skanlux, der bygger sommerhusene, og naboerne til byggeriet kan leve med. Vi kan jo ikke bare bede køberne af de to solgte sommerhuse om at rive dem ned”, sagde udvalgets næstformand, Stefan Lydal, dengang til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...