Ny riderute på Als er heste-klar

2. oktober 2014 Uncategorized

Rideferie er en ferieform, der bliver mere og mere populær, og i efterårsferien åbner den første riderute på Als. Det er den første strækning af et samlet riderutenet, Riderute Als, der i løbet af foråret vil nå hele vejen rundt om Als. Riderute Als kommer til at bestå af seks etaper.

En ridetur i den alsiske natur er en oplevelse, hvor hele familien kan være med. Rideruterne kommer til at følge små, idylliske veje og mange

Nu kan de historiske ryttere også få naturoplevelser fra hesteryggen.

Nu kan de historiske ryttere også få naturoplevelser fra hesteryggen.

Artiklen fortsætter under annoncen

steder er der den smukkeste udsigt til vandet omkring Als. Ruterne placeres langt fra trafikerede veje. De kan selvfølgelig ikke undgås helt, når turen går hele vejen rundt om Als, og de skal krydses et par gange undervejs.

“Byrådet har besluttet, at vi skal satse på turisme som et fyrtårnsprojekt, der skal bidrage til at skabe vækst og udvikling i Sønderborg Kommune. Jeg er overbevist om, at en riderute hele vejen rundt om Als vil blive et stærkt kort i kampen om turisterne. Rideferie er i forvejen populært, og det er også en aktiv ferieform, der har mange tilhængere”, siger Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første etape i Riderute Als bliver på ca. 12 kilometer og går fra Mjanghøj, over Tandslet til Blomeskobbel, hvor der er en rasteplads for hest og rytter. Ruten bliver skiltet og starter ved ridehallen Mjanghøj hvor der er etableret overnatningssted med shelter, bålsted og fold til hestene. Overnatningsstedet eller høhotellet er etableret med midler fra Sønderborg kommune efter aftale med en lokal landmand, der har været interesseret i at stille et lille areal til rådighed for ridegæsterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rideruten bliver officielt indviet søndag den 19. oktober.

Sønderborg Kommunes naturafdeling er vært ved indvielsen og serverer en ringriderpølse og lidt til ganen. Der bliver arrangeret ponytræk for de små og lidt større. Der uddeles også en folder om den første strækning i det samlede riderutenet, der skal nå hele vejen rundt om Als.

Se folderen HER

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...