Ny riderute på Als er heste-klar

2. oktober 2014 Uncategorized

Rideferie er en ferieform, der bliver mere og mere populær, og i efterårsferien åbner den første riderute på Als. Det er den første strækning af et samlet riderutenet, Riderute Als, der i løbet af foråret vil nå hele vejen rundt om Als.

Artiklen fortsætter under annoncen

Riderute Als kommer til at bestå af seks etaper.

En ridetur i den alsiske natur er en oplevelse, hvor hele familien kan være med. Rideruterne kommer til at følge små, idylliske veje og mange

Nu kan de historiske ryttere også få naturoplevelser fra hesteryggen.

Nu kan de historiske ryttere også få naturoplevelser fra hesteryggen.

steder er der den smukkeste udsigt til vandet omkring Als.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ruterne placeres langt fra trafikerede veje. De kan selvfølgelig ikke undgås helt, når turen går hele vejen rundt om Als, og de skal krydses et par gange undervejs.

“Byrådet har besluttet, at vi skal satse på turisme som et fyrtårnsprojekt, der skal bidrage til at skabe vækst og udvikling i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er overbevist om, at en riderute hele vejen rundt om Als vil blive et stærkt kort i kampen om turisterne. Rideferie er i forvejen populært, og det er også en aktiv ferieform, der har mange tilhængere”, siger Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget.

Første etape i Riderute Als bliver på ca.

Artiklen fortsætter under annoncen

12 kilometer og går fra Mjanghøj, over Tandslet til Blomeskobbel, hvor der er en rasteplads for hest og rytter. Ruten bliver skiltet og starter ved ridehallen Mjanghøj hvor der er etableret overnatningssted med shelter, bålsted og fold til hestene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Overnatningsstedet eller høhotellet er etableret med midler fra Sønderborg kommune efter aftale med en lokal landmand, der har været interesseret i at stille et lille areal til rådighed for ridegæsterne.

Rideruten bliver officielt indviet søndag den 19.

Artiklen fortsætter under annoncen

oktober.

Sønderborg Kommunes naturafdeling er vært ved indvielsen og serverer en ringriderpølse og lidt til ganen. Der bliver arrangeret ponytræk for de små og lidt større. Der uddeles også en folder om den første strækning i det samlede riderutenet, der skal nå hele vejen rundt om Als.

Se folderen HER

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...