Ny strategi for integration

Arkivfoto
Arkivfoto
18. november 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Sønderborg Kommune har ligesom resten af Danmark oplevet et øget antal flygtninge – senest som følge af flygtningestrømmen fra Syrien. Arbejdet med integration er forankret lokalt i kommunerne. I Sønderborg Kommune har Arbejdsmarkedsudvalget nu valgt at igangsætte formuleringen af en handlingsorienteret strategi på integrationsområdet, som bl.a. har til formål at involvere flere dele af den kommunale virksomhed, frivillige og andre potentielle samarbejdspartnere i det forestående integrationsarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Med den nye strategi lægger vi op til et øget samarbejde for at skabe endnu bedre sammenhæng i indsatserne overfor de mennesker, Udlændingestyrelsen visiterer til at bosætte sig i Sønderborg Kommune. Ved bl.a. at opsætte klare fælles mål og en handlingsorienteret strategi, ønsker vi at flest mulige flygtninge i vores kommune bliver godt integreret, på sigt kan forsørge sig selv og skabe sig en værdig fremtid”, siger formand for arbejdsmarkedsudvalget Jan Prokopek.

Integrationsrådet i Sønderborg Kommune inddrages som en aktiv medspiller i processen. Rådet skal være med til at sætte rammerne for, hvordan der skabes endnu bedre sammenhængskraft i kommunens indsatser på integrationsområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Integrationsrådet Mona Youssef Fahd glæder sig over at rådet inddrages i processen og ser frem til at spille en aktiv rolle i formuleringen af strategien.

“Vi må ikke glemme, at udlændingene kommer med forskellige kulturelle, helbreds- og uddannelsesmæssige baggrunde, og der er mange veje til succesfuld integration. Det er vigtigt, at vi skaber rammer for en differentieret indsats med udgangspunkt i den enkelte borgers behov og ressourcer. Og så skal vi selvfølgelig kigge på de gode erfaringer fra andre kommuner”, siger Mona Youssef Fahd, formand for Integrationsrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Strategien for integration skal efter planen være færdig til godkendelse i byrådet til oktober.

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...