På landsplan: 24 ledige i job hver time

18. september 2014 Uncategorized

Hver time begynder knap 74 danskere i gennemsnit i nyt job. Jobåbningerne er ikke kun forbeholdt beskæftigede, der skifter fra et job til et andet. Faktisk går en tredjedel af nyansættelserne til personer, der ikke havde job i forvejen, hvilket svarer til, at omkring 24 ledige kommer i job hver time. Det viser beregninger, som DA har lavet på baggrund af Eurostat og Danmarks Statistik.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

Peder J. Pedersen, professor ved Aarhus Universitet og tidligere vismand, mener, at det giver en dynamik og fleksibilitet, som er positiv for arbejdsmarkedet, når der hver time er omkring 24 ledige, der kommer i job.

  • Tallene viser, at arbejdsmarkedet ikke er en lukket klub. Der er rigtig mange, der går fra arbejdsløshed til job, og det skaber en dynamik, som mindsker risikoen for langtidsledighed. Den høje jobomsætning bidrager til en anden sammensætning af ledigheden, da ledige har mulighed for at tage del i jobåbningerne, og det giver med stor sandsynlighed mindre ungdomsarbejdsløshed og mindre langtidsledighed, siger han.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

 

I Sønderborg Kommune skriver politikerne: Et enigt byråd har i forbindelse med udarbejdelsen af kommunens visionsgrundlag tilkendegivet, at vi også vil være førende i landet, når det drejer sig om at skabe gode levevilkår, arbejdspladser og vækst i landdistrikterne.

På DIs måling i 96 kommuner ligger Sønderborg næstsidst, når der kigges på erhvervsvenlighed.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 Gråsten, Uddannelse

Gråsten Landbrugsskole fejrede 19 nyuddannede produktionsledere

28. januar 2022 Gråsten

Forleden blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse. Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til produktionslederne: ”Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold […]

Læs mere...