Penge til Sønderborg fra Landdistriktspuljen

17. december 2019 Politik

”Vi har givet Landdistriktspuljen en grøn overskrift i denne ansøgningsrunde, fordi vi gerne vil være med til at kickstarte den grønne omstilling i landdistrikterne – ikke mindst i Sønderjylland. Det er de lokale, der bedst kender deres egne nærområders udfordringer og muligheder. Det er derfor også dem, der som regel får de bedste idéer til nye tiltag. Det skal vi selvfølgelig bakke op om, og her er blandt andet Landdistriktspuljen et rigtig godt redskab”, siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg kan se frem til støtte til Kom hinanden ve”, som har til formål at sikre en god og grøn offentlig og privat transportservice i landdistrikterne, der skal give borgerne fleksibel adgang til basale servicefaciliteter såsom skole, arbejde og fritidstilbud.

Projektet vil samle, udvikle og teste eksisterende løsninger for grøn mobilitet og deleøkonomi i Sønderborg Kommunes landområder. Samtidig arbejdes med at udvide brugergruppen af grøn transport og sikre, at den grønne transportservice udbredes til alle landsbyer i hele kommunen.

I alt var der 101 ansøgere fra hele landet til pengene fra Landdistriktspuljen, hvoraf 26 projekter på landsplan har fået tilsagn om støtte på 7,9 millioner kroner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk