Penge til Sønderborg fra Landdistriktspuljen

17. december 2019 Politik

”Vi har givet Landdistriktspuljen en grøn overskrift i denne ansøgningsrunde, fordi vi gerne vil være med til at kickstarte den grønne omstilling i landdistrikterne – ikke mindst i Sønderjylland. Det er de lokale, der bedst kender deres egne nærområders udfordringer og muligheder. Det er derfor også dem, der som regel får de bedste idéer til nye tiltag. Det skal vi selvfølgelig bakke op om, og her er blandt andet Landdistriktspuljen et rigtig godt redskab”, siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg kan se frem til støtte til Kom hinanden ve”, som har til formål at sikre en god og grøn offentlig og privat transportservice i landdistrikterne, der skal give borgerne fleksibel adgang til basale servicefaciliteter såsom skole, arbejde og fritidstilbud.

Projektet vil samle, udvikle og teste eksisterende løsninger for grøn mobilitet og deleøkonomi i Sønderborg Kommunes landområder. Samtidig arbejdes med at udvide brugergruppen af grøn transport og sikre, at den grønne transportservice udbredes til alle landsbyer i hele kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt var der 101 ansøgere fra hele landet til pengene fra Landdistriktspuljen, hvoraf 26 projekter på landsplan har fået tilsagn om støtte på 7,9 millioner kroner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 112, Gråsten

Kabinescooter kørte i vandet ved Egernsunbroen

24. oktober 2021 112

Natten til søndag, – klokken 03:32 – blev der ringet 112, fordi en kabinescotter var kørt i vandet fra Gråstensiden ved Egernsundbroen. “Vi rykkede til stedet med vores båd fra Sønderborg og Gråsten Frivillige Brandværn kom også til broen. Vi fandt køretøjet og fik det på land, men vi fandt ikke føreren”, siger indsatsleder Pia […]

Læs mere...