Peter Hansen: Borgerne reagerer på sociale medier imod flygtningecenter

31. juli 2014 Politik

Byrådsmedlem Peter Hansen, Venstre, skriver:

Efter mødet i går har jeg nogle spørgsmål, som jeg håber borgmesteren eller forvaltningen kan hjælpe med.

Peter Hansen og Venstre er i højeste beredskab for at bremse flygtningecenter.

Peter Hansen og Venstre er i højeste beredskab for at bremse flygtningecenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi fik på mødet at vide, at man ikke havde underskrevet en aftale endnu, men ville høre byrådet. Betyder det, at hvis der er et flertal i byrådet imod at benytte kasernen, at man så frafalder?

Vi har som borgmesteren sikkert har set, fremsat forsalg om paragraf 14 og ny lokalplan. Hvis styrelsen vælger at se bort fra et eventuelt flertal imod benyttelse af kasernen og vælger at indgå aftale, kan vi så som kommune nedlægge fogedforbud mod benyttelse, indtil en ny lokalplan er afklaret?

Artiklen fortsætter under annoncen

Forsvaret har i forbindelse med nedlæggelse af kasernen flere gange sagt, at man ville finde løsninger i samarbejde med kommunen. Har der været kontakt til ministeren i denne sag?

Vil borgmesteren rette henvendelse til ministeren og bede dem vente med at underskrive en aftale, indtil der har været afholdt ekstraordinært byrådsmøde?

Vi er i Venstre meget bekymrede over udsigten til det vi fik forklaret onsdag. Vi er bange for, at det kommer til at give mange problemer for havneprojektet og byen som helhed. Reaktionerne på de sociale medier viser allerede, at der er kraftig modstand blandt kommunens borgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Red: På Sønderborg Nyts Facebook er der langt over 100 kommentarer til artikler om kasernen.)

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 112, Gråsten

To natteture for Brand og Redning

18. maj 2021 112

Natten til tirsdag måtte brandvæsnet ud på to ture – og den første var til Imerco i Gråsten, hvor der var gang i brandalarmen ved midnatstid. “Vi var indenfor og kigge os omkring, men der var intet galt”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Klokken 00:24 kom der gang i den automatiske […]

Læs mere...