Peter Hansen: Klimaet i byrådet spredes i kommunen

3. september 2014 Uncategorized

Når Peter Hansen fra Venstre læser DIs vurdering af erhvervsvenligheden i Sønderborg kommune, så lægger han en stor del af ansvaret på skattestigningen og også en del på arbejdsklimaet i byrådet.

dk/wp-content/uploads/2014/04/peter-290×300.jpg” alt=”Peter Hansen planter ansvaret for DI-målingen suverænt i den nuværende flertalsgruppe i Byrådet.” width=”290″ height=”300″ /> Peter Hansen planter ansvaret for DI-målingen suverænt i den nuværende flertalsgruppe i Byrådet.

  • Skattestigningen betyder, at borgerne har færre penge, der kan bruges i byens handelsliv og man kan måske antyde, at flertallet bag budgettet har trukket 95 millioner kroner ud af cirkulation, siger Peter Hansen. Når borgerne har færre penge, så bliver det sjældnere, der ringes til håndværkerne eller købes nyt.

Når omsætningen falder hos de erhvervsdrivende, så farver det deres oplevelse af at drive virksomhed i kommunen.

Byrådet smitter

Peter Hansen forklarer videre:

  • Det dårlige arbejdsklima i byrådet breder sig ud i kommunen og det giver borgerne en idé om, at Sønderborg er dårligt ledet. Og virkeligheden er jo, som hver enkelt oplever den, siger han.

Det er ikke utænkeligt, at Peter Hansen her tænker på blandt andet den seneste tids turbulens om asylcenter og den politiske håndtering af kasernekøbet. De store sværdslag i byrådssalen bliver refereret i pressen og er med til at give borgerne et billede af et byråd i arbejdstøjet.

Målingen er erhvervsvenligheden er lavet umiddelbart inden sommerferien og derfor mener Peter Hansen ikke, at det tidligere byråd har del i ansvaret.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk