Politik: Pas selv jeres forældre

16. september 2013 Politik

Politikerne bør op til kommunalvalget forberede danskerne på, at de i langt højere grad selv skal passe deres gamle forældre. Det siger professor Kjeld Møller Pedersen.

Presset på samfundsøkonomien på grund af et voksende antal ældre med brug for hjælp vil betyde et ændring af ældreplejen i fremtiden.

Det siger sundhedsøkonomen til Jyllands-Posten mandag.

Og hvis de voksne børn ikke selv kan træde til og passe deres forældre, må de betale private plejere for at gøre det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nødt til at tage ansvar

Så skarpt trækker professor og sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen, Syddansk Universitet, perspektiverne for fremtidens pleje af ældre op ifølge Jyllands-Posten.

– Samfundsøkonomien vil i det kommende tiår ikke være i stand til at finansiere hjælpen til et voksende antal plejekrævende ældre. De pårørende kan lige så godt indse, at de bliver nødt til at tage ansvar for pasningen af deres gamle forældre, siger Kjeld Møller Pedersen.

Og hvis børnene for eksempel er flyttet til København, mens de gamle forældre stadig bor på familiens hjemegn i provinsen, må københavnerne betale privatplejen i provinsen for at gøre det ifølge Kjeld Møller Pedersen.

30 pct. flere ældre

Om 10 år vil der være 30 procent flere ældre over 80 år end i dag. Tidligere formand for kommunaldirektørerne, adjungeret professor ved CBS, Jens Christian Birch, er enig med Kjeld Møller Pedersen.

– De pårørende bliver nødt til at påtage sig et større ansvar over for deres gamle forældre i stedet for at sige, at det må de klare oppe på kommunen eller henne på plejehjemmet. Det er en rigtig dagsorden at sætte, siger Jens Christian Birch til Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for KL’s social- og sundhedsudvalg, Anny Winther (V), mener, at pleje og omsorg fortsat skal være en samfundsopgave.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Sådan er Corona-reglerne for Sønderborg Sommer Revy

13. maj 2021 Kultur

Sønderborg Sommer Revy har modtaget myndighedernes restriktioner og de siger, at gæster gerne må sidde sammen i grupper med under en meters afstand, såfremt gruppen i forvejen har tæt kontakt med hinanden eller normalt ses på tilsvarende vis. En gruppe kan bestå af fra to og op til 60 personer. ”Vi er derfor i gang […]

Læs mere...