Politik: Sønderborg tilbyder sig som eksperimentarium for forebyggelse

28. oktober 2013 Uncategorized

Folketingsmedlem Benny Engelbrecht, Socialdemokraterne, skriver:

I forvejen har Sønderborg vist vejen på forebyggelsesområdet ved at være den bedste kommune i landet for nabohjælp. Ligeledes satte Jan Prokopek i sin borgmestertid gang i videoovervågning i midtbyen og en samling af vagtordningerne i kommunens institutioner hos det kommunale beredskab.politi24

Artiklen fortsætter under annoncen

På alle områder har det givet stor succes og det vil socialdemokraterne bygge videre på i den kommende valgperiode. Justitsminister Morten Bødskov mødes af Sønderborgs medlem af repræsentantskabet for det Kriminalpræventive Råd, tidl. minister og nuværende byrådsmedlem Frode Sørensen, samt folketingspolitiker Benny Engelbrecht. Under besøget vil de gennemgå de steder, hvor Sønderborg kan tilbyde sig som en nær samarbejdspartner med justitsministeriet og især politiet i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig vil ministeren få mulighed for, at se det overvågningsudstyr der er sat op i Sønderborg midtby, en ordning som socialdemokraterne mener, der kan være basis for at udbrede til andre dele af kommunen i en mere fleksibel model.

Erik Lauritzen ser frem til, når han i rollen som borgmester, kan byde Morten Bødskov velkommen igen i 2014.

Erik Lauritzen ser frem til, når han i rollen som borgmester, kan byde Morten Bødskov velkommen igen i 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg synes vi har så mange gode eksempler allerede, at vi må være den naturlige samarbejdspartner, når der i fremtiden skal afprøves nye metoder til at forebygge kriminalitet. Jeg oplever, at både erhvervsliv, borgere og medarbejdere i den kommunale forvaltning er særdeles imødekommende for samarbejde møde både politi og øvrige myndigheder og det tror jeg er en del af forklaringen på, at vi kan præstere så godt på forebyggelse, siger Frode Sørensen.

Socialdemokraterne vil også drøfte andre aktuelle emner med justitsministeren under hans besøg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...