Politik: Sønderborg tilbyder sig som eksperimentarium for forebyggelse

Arkivfoto
Arkivfoto
28. oktober 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Folketingsmedlem Benny Engelbrecht, Socialdemokraterne, skriver:

I forvejen har Sønderborg vist vejen på forebyggelsesområdet ved at være den bedste kommune i landet for nabohjælp. Ligeledes satte Jan Prokopek i sin borgmestertid gang i videoovervågning i midtbyen og en samling af vagtordningerne i kommunens institutioner hos det kommunale beredskab.

På alle områder har det givet stor succes og det vil socialdemokraterne bygge videre på i den kommende valgperiode. Justitsminister Morten Bødskov mødes af Sønderborgs medlem af repræsentantskabet for det Kriminalpræventive Råd, tidl. minister og nuværende byrådsmedlem Frode Sørensen, samt folketingspolitiker Benny Engelbrecht. Under besøget vil de gennemgå de steder, hvor Sønderborg kan tilbyde sig som en nær samarbejdspartner med justitsministeriet og især politiet i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig vil ministeren få mulighed for, at se det overvågningsudstyr der er sat op i Sønderborg midtby, en ordning som socialdemokraterne mener, der kan være basis for at udbrede til andre dele af kommunen i en mere fleksibel model.

– Jeg synes vi har så mange gode eksempler allerede, at vi må være den naturlige samarbejdspartner, når der i fremtiden skal afprøves nye metoder til at forebygge kriminalitet. Jeg oplever, at både erhvervsliv, borgere og medarbejdere i den kommunale forvaltning er særdeles imødekommende for samarbejde møde både politi og øvrige myndigheder og det tror jeg er en del af forklaringen på, at vi kan præstere så godt på forebyggelse, siger Frode Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialdemokraterne vil også drøfte andre aktuelle emner med justitsministeren under hans besøg.

 

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...