Politik: Sønderborg tilbyder sig som eksperimentarium for forebyggelse

28. oktober 2013 Uncategorized

Folketingsmedlem Benny Engelbrecht, Socialdemokraterne, skriver:

I forvejen har Sønderborg vist vejen på forebyggelsesområdet ved at være den bedste kommune i landet for nabohjælp. Ligeledes satte Jan Prokopek i sin borgmestertid gang i videoovervågning i midtbyen og en samling af vagtordningerne i kommunens institutioner hos det kommunale beredskab.politi24

Artiklen fortsætter under annoncen

På alle områder har det givet stor succes og det vil socialdemokraterne bygge videre på i den kommende valgperiode. Justitsminister Morten Bødskov mødes af Sønderborgs medlem af repræsentantskabet for det Kriminalpræventive Råd, tidl. minister og nuværende byrådsmedlem Frode Sørensen, samt folketingspolitiker Benny Engelbrecht. Under besøget vil de gennemgå de steder, hvor Sønderborg kan tilbyde sig som en nær samarbejdspartner med justitsministeriet og især politiet i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig vil ministeren få mulighed for, at se det overvågningsudstyr der er sat op i Sønderborg midtby, en ordning som socialdemokraterne mener, der kan være basis for at udbrede til andre dele af kommunen i en mere fleksibel model.

Erik Lauritzen ser frem til, når han i rollen som borgmester, kan byde Morten Bødskov velkommen igen i 2014.

Erik Lauritzen ser frem til, når han i rollen som borgmester, kan byde Morten Bødskov velkommen igen i 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg synes vi har så mange gode eksempler allerede, at vi må være den naturlige samarbejdspartner, når der i fremtiden skal afprøves nye metoder til at forebygge kriminalitet. Jeg oplever, at både erhvervsliv, borgere og medarbejdere i den kommunale forvaltning er særdeles imødekommende for samarbejde møde både politi og øvrige myndigheder og det tror jeg er en del af forklaringen på, at vi kan præstere så godt på forebyggelse, siger Frode Sørensen.

Socialdemokraterne vil også drøfte andre aktuelle emner med justitsministeren under hans besøg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Sport, Sønderborg

Kom i Humlehøj-hallerne og se Sønderborg Futsal spille mod Aalborg

1. oktober 2022 Sport

Søndag eftermiddag klokken 16:30 møder Sønderborg Futsal Aalborg og det sker i Humlehøj-hallerne. “Jeg håber, at der kommer rigtigt mange og ser kampen. Det er nemlig vigtigt, vi også  får god opbakning i starten af sæsonen”, siger målmand Dennis Skipper. Sønderborg Futsals spillere satser benhårdt på igen at komme til at spille om medaljer. “Hvis […]

Læs mere...