Politiker-indlæg: Mere adgang til biblioteket

2. juli 2013 Politik

Formanden for Kulturudvalget, Stephan Kleinschmidt, skriver:

Sønderborg Bibliotek står i dag som et lysende eksempel på, hvordan fremtidens bibliotek ser ud. Borgere har som led i en løbende strategiudvikling fået mere adgang til biblioteket. Grundforudsætningen var visionen om tilgængelighed, faglig betjening og generering af mere bibliotek for de samme driftsmidler.

Det selvbetjente bibliotek var og er omdrejningspunktet i denne strategi. Samtidig er det helt grundlæggende og afgørende at fastholde den betjente åbningstid. Lånerne skal fortsat kunne få den almindelige bibliotekariske vejledning og formidling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt ved, at bog gør klog - og vil gerne have flere ind på bibliotekerne.

Stephan Kleinschmidt ved, at bog gør klog – og vil gerne have flere ind på bibliotekerne.

Men vi har fået større adgang til bibliotekstilbuddet og det er godt.

Andre initiativer har været biblioteks-hot-spots og børnehavebiblioteker samt en styrkelse af 24/7 biblioteket – det digitale bibliotek. Initiativerne er baseret på borgerenes ønsker og indsatsen er blevet belønnet med stigende antal udlån. Nu skal vi sikre, at også de biblioteker, der endnu ikke er selvbetjenende oplever et stigende antal udlån. Vi skal styrke biblioteks-tilbuddet i bl.a. Augustenborg og involvere de mange gode lokale kræfter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Danmark læser” er navnet på en ny kampagne fra kulturministeren, der skal give flere lyst til at læse skønlitteratur. Jeg modtager gerne forslag, til hvad vi yderligere kan gøre for at udvikle Sønderborg Bibliotek.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Sønderborg, Frivillige

Jesper Damm Andersen præsident for Rotary

28. juni 2022 Sønderborg

Drift- og logistikchef hos SIB Byggeri, Jesper Damm Andersen, er med virkning fra 1. juli præsident i Sønderborg Rotary Klub. På posten afløser han vicedirektør i Salus Boligadministration, Lisbeth Jakobsen, der har beklædt præsidentposten de seneste 12 måneder, skriver SIB. Jesper Damm Andersen, Lisbeth Jakobsen, udgør sammen med statsautoriseret revisor i EY og præsident elect […]

Læs mere...