Politiker-indlæg: Mere adgang til biblioteket

2. juli 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Formanden for Kulturudvalget, Stephan Kleinschmidt, skriver:

Sønderborg Bibliotek står i dag som et lysende eksempel på, hvordan fremtidens bibliotek ser ud. Borgere har som led i en løbende strategiudvikling fået mere adgang til biblioteket. Grundforudsætningen var visionen om tilgængelighed, faglig betjening og generering af mere bibliotek for de samme driftsmidler.

Det selvbetjente bibliotek var og er omdrejningspunktet i denne strategi. Samtidig er det helt grundlæggende og afgørende at fastholde den betjente åbningstid. Lånerne skal fortsat kunne få den almindelige bibliotekariske vejledning og formidling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt ved, at bog gør klog - og vil gerne have flere ind på bibliotekerne.

Stephan Kleinschmidt ved, at bog gør klog – og vil gerne have flere ind på bibliotekerne.

Men vi har fået større adgang til bibliotekstilbuddet og det er godt.

Andre initiativer har været biblioteks-hot-spots og børnehavebiblioteker samt en styrkelse af 24/7 biblioteket – det digitale bibliotek. Initiativerne er baseret på borgerenes ønsker og indsatsen er blevet belønnet med stigende antal udlån. Nu skal vi sikre, at også de biblioteker, der endnu ikke er selvbetjenende oplever et stigende antal udlån. Vi skal styrke biblioteks-tilbuddet i bl.a. Augustenborg og involvere de mange gode lokale kræfter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Danmark læser” er navnet på en ny kampagne fra kulturministeren, der skal give flere lyst til at læse skønlitteratur. Jeg modtager gerne forslag, til hvad vi yderligere kan gøre for at udvikle Sønderborg Bibliotek.

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...