Politikere vil ikke bruge flere penge på kultur

Arkivfoto
Arkivfoto
6. november 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Sportstilbud, kunst i bybilledet og kultur-arrangementer er ikke det vigtigste for de syd- og sønderjyske byrådsmedlemmer, når de skal prioritere de politiske emner.

Det viser en ny undersøgelse, DR har lavet.

Politikerne vil i langt højere grad snakke om skattelettelser, flere penge til folkeskolen og erhvervsudvikling.

Ingen stemmer i kultur

En ny undersøgelse foretaget af DR viser, at under én procent af byrådsmedlemmerne i de syd- og sønderjyske kommuner mener, at kulturen er det vigtigste emne på dagsordnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det overrasker ikke kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch.

– Der er langt flere stemmer i at sige, at man vil skære ned på kulturen, end der er i at sige, at man vil bruge flere penge på kulturen, siger Roger Buch.

I Sønderborg har Byrådet besluttet, at de penge, der blev afsat til kultur i forbindelse med 2017-satsningen, skal bruges på kultur. Det kan ændres af det nye Byråd.

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...