Politikerne vil bevare Blå Flag ved strande

9. januar 2014 Uncategorized
De Blå Flag skal fortsætte med at blafre ved strandene.

De Blå Flag skal fortsætte med at blafre ved strandene.

Teknik- og Miljøudvalget bestemte sig tirsdag for, at der fortsat skal være Blå Flag ved strande i Sønderborg Kommune. Men der er ikke afsat penge til ordningen i budgettet. Derfor skal der på det kommende møde være en sag, der fører til, at udvalget kan finde penge til ordningen et sted i sit eget budget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har en af de ældste Blå Flag strande i Danmark. I 2014 er det 25 år siden flaget blev hejst første gang ved stranden i Sønderborg, og Blå Flag stationen ved lystbådehavnen har i årevis tiltrukket mange gæster både turister og lokalbefolkningen – ikke mindst børn.

Økonomiudvalget har i deres møde 11. december 2013 drøftet et forslag til en Erhvervsfremmestrategi for Sønderborg. Heri indgår planer for at Sønderborg Kommune bliver en af de førende kystturisme kommuner i Danmark. Det er kendt, at Blå Flag betegnelsen tiltrækker især tyske turister, da det gælder i hele Europa som kvalitetsstempel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Betegnelsen Blå Flag indebærer, at badevandet lever op til kravet om god standard, og at der er rednings- og publikumsfaciliteter på et angivet minimumsniveau, herunder f.eks. at der indenfor en begrænset afstand kan anvises handicaptoiletter.

For at opnå Blå Flag status, skal der desuden være et antal arrangementer, der formidler viden om havmiljø og strande. I Sønderborg by varetages det på Blå Flag stationen, hvor en stationsleder i skolernes sommerferie og efterårsferie afholder ”aktiv ferie”, små konkurrencer og naturvejledning.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Vemmingbund og Fynshav sørger de lokale foreninger for at kravet til arrangementer er overholdt.

Omkostningerne  bliver  130.000 kr. pr. år inkl. kontingenter, program og foldere, løn til stationsleder og vedligeholdelse af skurvogn og tilhørende udstyr, hvoraf en del lånes ud til brugerne.

I budget 2013 blev Blå Flag taget ud og indarbejdet som en besparelse.  Efterfølgende blev det besluttet undtagelsesvis at opretholde Blå Flag i 2013 og at afholde udgiften ved omplaceringer indenfor eget budgetområde.  Dette blev gennemført ved at udskyde genoptryk af en række foldere til 2014.

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...