Priser for godt arbejdsmiljø i kommunen

22. oktober 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Uge 43 er europæisk arbejdsmiljøuge, og det er det også i Sønderborg Kommune, hvor arbejdsmiljøet forleden blev markeret med en arbejdsmiljødag.

Kommunaldirektør Søren Bonde åbnede tirsdag for arbejdsmiljødagen. Og så gik det ellers derudad med faglige oplæg, refleksioner og debat. Dagen blev afsluttet med uddeling af årets fire arbejdsmiljøpriser.

Sønderborg Bibliotek løb med en pris for at se på tunge løft.

Sønderborg Bibliotek løb med en pris for at se på tunge løft.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

I kategorien ”Arbejdsulykker” gik prisen til Parkeringskontrollen i Veje og Trafik. De har oplevet sammenstød med kunder, voldsepisoder med indblanding af politiet, sygemelding af medarbejder og fængselsstraf til overfaldsmanden. Stærke sager, der nok kunne tage arbejdsglæden fra de fleste. Men ikke Parkeringskontrollen. Gennem målrettede kurser er de blevet rigtig gode til kommunikation og konfliktnedtrapning. Det har haft en rigtig god effekt og er blevet til “Sønderborgmodellen”, der nu er eksporteret til Haderslev Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hjemmeplejen Distrikt Nordals fik prisen for ”Psykisk arbejdsmiljø”. En flytning og et lederskifte

Hjemmeplejen Nordals fik rettet op psykisk dårligt arbejdsmiljø.

Hjemmeplejen Nordals fik rettet op psykisk dårligt arbejdsmiljø.

Artiklen fortsætter under annoncen

førte til interne samarbejdsproblemer. Ledelse og medarbejdere besluttede at gennemføre en proces, der skulle rette op på forholdene – med udgangspunkt i medarbejdernes egne udsagn om det gode psykiske arbejdsmiljø. De brugte en række metoder – IGLO, Kaizen tavler, De 6 diamanter og social kapital – der viste sig at fungere rigtig godt. Der er målbare resultater på sygefravær, trivsel og social kapital og de har sågar fået en grøn smiley fra Arbejdstilsynet.

Skrænten får pris for at sikre trivslen igennem en struktur-forandringsproces.

Skrænten får pris for at sikre trivslen igennem en struktur-forandringsproces.

Artiklen fortsætter under annoncen

I kategorien ”Muskel-skelet påvirkninger” gik prisen til Biblioteket Sønderborg. Biblioteket har i flere år løbende arbejdet med initiativer til afhjælpning af tunge løft. Alle gode ideer til afhjælpning er inddraget og processen vil fortsætte så længe, der er forbedringsmuligheder. Det gælder også, når biblioteket flytter ind i Multikulturhuset ved havnen. Alle har deltaget aktivt og udfordringen er løst med enkelhed og humor.

Bo- og Værestedet Skrænten, Handicapområde Vest, fik prisen for ”Arbejdsmiljø som strategisk element”. Tre afdelinger med forskellige adresse, kultur og kerneopgaver skulle sammenlægges. Ved fusionen er der lagt vægt på arbejdsmiljøet for at sikre en optimal drift og en opgaveløsning af høj kvalitet med afsæt i Sønderborg Kommunes personalepolitiske værdigrundlag. Alle har præsteret et stærkt samarbejde og udvist omsorg, tolerance, ansvarlighed og fleksibilitet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...