Produktionsskolen blev solgt for 400.000 kroner

1. oktober 2013 Politik

Den tidligere produktionsskole i Ragebøl blev solgt til Dybbøl Efterskole for bare 400. 000 kroner og det er et enigt Økonomiudvalg, der sagde ja til det bud. Skolen er vurderet til 9 millioner kroner.

Aase Nyegaard og Erik Lorenzen står fast på, det var rigtigt at sælge den tidligere produktionsskole i Ragebøl.

– I udvalget var vi enige om, at ejendomsvurderingen slet ikke holdt, fordi der er tale om nedslidte bygninger, siger Erik Lorenzen fra Fælleslisten. Det spillede også ind, at Dybbøl Efterskole, har en plan for, hvordan de kan bruge den ekstra plads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alternativet for udvalget ville være at sige nej – og så havde kommunen stadig haft den tomme bygning og de udgifter, der er ved det.

Pudsigt

– Og det er jo ikke ligefrem tomme bygninger, vi mangler, siger Erik Lorenzen. han undrer sig over, der er kritiske røster om den handel. Han husker nemlig, at da skolerne i Svenstrup og Kværs blev solgt, så kunne det ikke gøres billigt nok, fordi de skulle bruges til friskoler.

Et par dage efter papirerne på handlen med produktionsskolen var skrevet under, fortrød borgmesterkandidat Erik Lauritzen, at han var gået med til at sælge så billigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men når der er skrevet under, så fanger bordet – også for Erik Lauritzen, siger Erik Lorenzen, der mener, det ville være dybt kritisabelt at ringe til Dybbøl Efterskole og sige, at underskrifterne ikke binder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...