Psykisk syge misbrugere skal ikke lande i ingenmandsland

26. november 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

En ny samarbejdsaftale skal forhindre, at psykisk syge misbrugere ender i et ingenmandsland, hvor kommunen afviser dem, fordi de er psykisk syge, og psykiatrien ikke tilbyder noget, fordi de er misbrugere.trafik1

Artiklen fortsætter under annoncen

Er man psykisk syg og afhængig af stoffer eller alkohol kan det nogle gange være svært at få behandlet sit misbrug og psykiske sygdom samtidig.

For kommunerne behandler misbrugsproblemer, mens den regionale psykiatri tager sig af psykisk sygdom. Og har man en såkaldt dobbeltdiagnose, risikerer man at blive afvist i begge lejre med henvisning til en af delene.

Men nu skal et styrket samarbejde mellem de 22 syddanske kommuner og Region Syddanmark føre til, at indsatsen overfor psykisk syge med alkohol- og stofmisbrug forbedres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialudvalget fra det tidligere byråd har besøgt Vista Balboa i Odense, hvor kommunen tager sig af netop psykisk syge misbrugere.

Se Vista Balboa HER

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...