Psykisk syge misbrugere skal ikke lande i ingenmandsland

26. november 2014 Uncategorized

En ny samarbejdsaftale skal forhindre, at psykisk syge misbrugere ender i et ingenmandsland, hvor kommunen afviser dem, fordi de er psykisk syge, og psykiatrien ikke tilbyder noget, fordi de er misbrugere.trafik1

Er man psykisk syg og afhængig af stoffer eller alkohol kan det nogle gange være svært at få behandlet sit misbrug og psykiske sygdom samtidig.

For kommunerne behandler misbrugsproblemer, mens den regionale psykiatri tager sig af psykisk sygdom. Og har man en såkaldt dobbeltdiagnose, risikerer man at blive afvist i begge lejre med henvisning til en af delene.

Men nu skal et styrket samarbejde mellem de 22 syddanske kommuner og Region Syddanmark føre til, at indsatsen overfor psykisk syge med alkohol- og stofmisbrug forbedres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialudvalget fra det tidligere byråd har besøgt Vista Balboa i Odense, hvor kommunen tager sig af netop psykisk syge misbrugere.

Se Vista Balboa HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Samfund, Sønderborg

Sønderborg er klar til at tage imod flere ukrainere

30. november 2022 Samfund

Den infrastruktur, der skal sikre el, vand og varme i Ukraine, er ødelagt af russerne og der er kommet meldinger om, at endnu flere ukrainere vil forlade hjemlandet fra nu af, fordi vinteren sætter ind – og det betyder, at der er mulighed for, at Danmark og dermed også Sønderborg skal tage imod flere ukrainske […]

Læs mere...