Region Syddanmark skal spare 400 millioner kroner

26. maj 2014 Politik

Der skal flere besparelser til rundt omkring i landets regioner. Sådan lyder meldingen midt under forhandlingerne mellem regeringen og regionerne om økonomien for 2015. Der skal nemlig effektiviseres for to procent af udgifterne, men flere af regionerne mener, at smertegrænsen er nået for, hvor mange hænder de kan undvære. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Carl Holst siger, at Region Syddanmark har minus-vækst.

Carl Holst siger, at Region Syddanmark har minus-vækst.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når vi skal løbe hurtigere og hurtigere, men ikke får fuld dækning til nye aktiviteter, er der reelt tale om minusvækst. Det er gået i nogle år nu, men det holder ikke længere, siger regionsformand Carl Holst fra Region Syddanmark, der sidder med ved forhandlingsbordet i Finansministeriet, til avisen.

Carls Holst står til at skulle finde 400 millioner kroner.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), siger til avisen, at det specielt vil være en stor stigning i kræftpatienter, der vil kræve flere hænder. Han frygter dog, at regionerne ikke kan komme uden om kravet om effektiviseringer for to procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionerne genoptager forhandlingerne onsdag.  

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...