Region Syddanmark skal spare 400 millioner kroner

26. maj 2014 Politik

Der skal flere besparelser til rundt omkring i landets regioner. Sådan lyder meldingen midt under forhandlingerne mellem regeringen og regionerne om økonomien for 2015. Der skal nemlig effektiviseres for to procent af udgifterne, men flere af regionerne mener, at smertegrænsen er nået for, hvor mange hænder de kan undvære. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Carl Holst siger, at Region Syddanmark har minus-vækst.

Carl Holst siger, at Region Syddanmark har minus-vækst.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når vi skal løbe hurtigere og hurtigere, men ikke får fuld dækning til nye aktiviteter, er der reelt tale om minusvækst. Det er gået i nogle år nu, men det holder ikke længere, siger regionsformand Carl Holst fra Region Syddanmark, der sidder med ved forhandlingsbordet i Finansministeriet, til avisen.

Carls Holst står til at skulle finde 400 millioner kroner.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), siger til avisen, at det specielt vil være en stor stigning i kræftpatienter, der vil kræve flere hænder. Han frygter dog, at regionerne ikke kan komme uden om kravet om effektiviseringer for to procent.

Regionerne genoptager forhandlingerne onsdag.  

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Kommunen overvejer at lukke smittesporingsenheden ned

14. maj 2021 Samfund

Sønderborg Kommunes smitteopsporingsenhed er siden marts blevet bedt om at kontakte i alt 94 borgere og ni af disse har været nye smittede, som skulle informeres om hvordan de skulle forholde sig som smittede. Det oplyser Sundhedsforvaltningen. Henvendelser til de resterende 85 borgere har været såkaldte isolationsopkald, som er en opfølgning på, hvordan det går […]

Læs mere...