Region Syddanmark skal spare 400 millioner kroner

26. maj 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Der skal flere besparelser til rundt omkring i landets regioner. Sådan lyder meldingen midt under forhandlingerne mellem regeringen og regionerne om økonomien for 2015. Der skal nemlig effektiviseres for to procent af udgifterne, men flere af regionerne mener, at smertegrænsen er nået for, hvor mange hænder de kan undvære. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Carl Holst siger, at Region Syddanmark har minus-vækst.

Carl Holst siger, at Region Syddanmark har minus-vækst.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når vi skal løbe hurtigere og hurtigere, men ikke får fuld dækning til nye aktiviteter, er der reelt tale om minusvækst. Det er gået i nogle år nu, men det holder ikke længere, siger regionsformand Carl Holst fra Region Syddanmark, der sidder med ved forhandlingsbordet i Finansministeriet, til avisen.

Carls Holst står til at skulle finde 400 millioner kroner.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), siger til avisen, at det specielt vil være en stor stigning i kræftpatienter, der vil kræve flere hænder. Han frygter dog, at regionerne ikke kan komme uden om kravet om effektiviseringer for to procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionerne genoptager forhandlingerne onsdag.  

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...