Regionsbudget: Rimeligt tilfreds Jørn Lehmann

29. september 2014 Politik

Opgaven for Region Syddanmark var at finde besparelser for 120 millioner kroner. Opgaven var bunden og der var ikke en let løsning, som der er hos kommunerne.

Regionspolitiker Jørn Lehmann er tilfreds med flere dele i regionens budget.

Regionspolitiker Jørn Lehmann er tilfreds med flere dele i regionens budget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Regionsrådet får ikke penge direkte fra borgerne og kan derfor ikke bare sætte skatten op, siger det socialdemokratiske medlem, Jørn Lehmann, der mandag var med til at række hånden i vejret, så Carl Holst kunne tælle ja-stemmerne bag budgettet.

“Venstre og Socialdemokraterne er hovedkræfterne i budgettet og der blev givet plads til andre”, siger Jørn Lehmann til SønderborgNyt. Selv er han tilfreds med flere ting i udspillet.

“Der er afsat penge til de sårbare unge, som er i uddannelsessystemet. Der er afsat penge til psykiatrien og til den regionale udvikling”, siger Jørn Lehmann. Han fortæller videre, at der desværre skal spares på Høreklinikken i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men viser det sig, at konsekvensen bliver uhensigtsmæssig, så åbner vi sagen igen”, siger han. Noget tyder på, at en stor del af patienterne, der opsøger Høreklinikken på Sønderborg Sygehus, kommer udefra. Altså fra andre regioner.

“Når der laves budget, så giver man lidt og tager lidt. Kunsten er hele tiden at være med i løsningen og ikke bare stille sig udenfor det hele”, siger Jørn Lehmann. Skal budgetpunkter senere åbnes og genforhandles, så er det alene partierne bag budgettet, der inviteres med.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Samfund, Sønderborg

Tre ‘sommer-lukkeperioder’ i spil på Søndre Havnegade

22. marts 2023 Samfund

Forvaltningen beder – som en del af en høring – Ældrerådet tage stilling til tre forslag til fremtidige lukkeperioder på Søndre Havnegade: Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige turisme i juni måned tilgodeses. Borgernes kørsel til og fra arbejde og bolig vil blive berørt i højere […]

Læs mere...