Regionspolitikere vil have de unges opmærksomhed

21. september 2013 Uncategorized

Regionspolitikerne frygter at blive helt glemt af de unge på valgdagen 19. november.Derfor vil Region Syddanmark i de kommende to måneder holde 20 ungevalgmøder for 6.000 uddannelsessøgende.

På møderne skal førstegangsvælgerne have et indblik i de dilemmaer, som regionspolitikerne står i. For eksempel; hurtigere adgang til kræftbehandling eller kortere ventetid på skadestuerne.

John Lohff er i regionsrådet - men mindre i medierne end byrådspolitikere.

John Lohff er i regionsrådet – men mindre i medierne end byrådspolitikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under møderne kan deltagerne via mobiltelefon eller computer stemme om, hvad de finder vigtigst, når de enkelte dilemmaer bliver præsenteret med korte film.

Fem kandidater til regionsrådet deltager i valgmøderne.

Valgmøderne er tilrettelagt i samarbejde med Danske Regioner og YouGlobe, som er en uafhængig forening, der arbejder for at styrke unges deltagelse i demokratiet. Der afholdes på landsplan 103 ungevalgmøder, hvor samlet set 30.000 unge forventes at deltage.

Ved det seneste regionsvalg i 2009 stemte kun halvdelen af 18-21-årige førstegangsvælgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Erhverv, Sydals

Drømmer du om et stort plankebord på syv meter?

29. juli 2021 Erhverv

FAWL, From Als With Love, som laver unikke plankeborde og meget andet unikt håndværk i træ, har netop fået nogle lange egeplanker hjem fra Frankrig. Så drømmer du om et flot og unikt spisebord eller konferencebord, der er op til syv meter langt, så kan FAWL både lave det – helt efter dine ønsker – […]

Læs mere...