Regionsrådsvalg: Flest lokale stemmer til Jørn Lehmann

20. november 2013 Uncategorized

Tirsdag blev der ikke alene valgt medlemmer til et nyt Byråd, men også til Regionsrådet.

Jørn Lehmann fik flest stemmer af alle fra Sønderborg.

Jørn Lehmann fik flest stemmer af alle fra Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det blev Jørn Lehmann fra Socialdemokraterne, som fik flest stemmer. Hele 7.030. Konservative Johnn Lohff fik opbakning fra 3427 sønderborgensere, Tage Petersen, Venstre, fra 2374 vælgere i Sønderborg. 1380 vil gerne se socialdemokraten Henning Kipp i Regionsrådet, mens 1322 satte deres kryds ud for Peter Jørgensen, der er venstremand.

SF’er Erik Bach fra Sydals er opstillet til regionen af SF i Aabenraa og i Sønderborg hentede han 327 stemmer. Der var 134 til Stig Christensen fra kristendemokraterne, 123 til Karen Damm og 77 til Birthe Andersen fra Miljøpartiet Fokus.valg

– Jeg er meget overrasket over så mange stemmer, siger Jørn Lehmann til Sønderborg Nyt. Han ved endnu ikke, hvordan det ser ud med stemmer fra de andre kommuner – og det samme gælder de andre kandidater. Derfor er ingen af dem begyndt at juble eller græde endnu.

– Jeg synes, John Lohff har haft et godt valg og det samme gælder Tage Petersen, siger Jørn Lehmann.

Måske havde Venstre i Sønderborg haft bedre chance for at få en mand i Regionsrådet, hvis de blot havde opstillet én. De to kandidater kan sagtens spænde ben for hinanden på deres vej frem til et mandat.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste om forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet […]

Læs mere...