Sæt dit præg på kommunens udvikling

25. september 2013 Uncategorized

Hvis du har en holdning til, hvordan Sønderborg Kommune skal udvikle sig i de kommende år, så er det nu du skal op på mærkerne. Skal vi styrke samarbejdet med Aabenraa og Flensborg, hvilken rolle skal kulturen spille i fremsiden og hvor skal byudviklingen foregå. Det kan du få indflydelse på.

Borgmester Aase Nyegaard vil gerne have os alle med til at præge kommunen.

Borgmester Aase Nyegaard vil gerne have os alle med til at præge kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I Sønderborg gør vi plads til de store tanker, og så går vi i gang. Vi er drevet af begejstring – ikke mindst over, hvordan teknologi og naturvidenskab kan bruges til at skabe et bedre liv. En stor del af vores virksomheder er i fuld gang med at udvikle ny teknologi til grøn energi, som hele verden sukker efter. Mange rejser hertil for at se, hvordan vi som borgere, institutioner og virksomheder i fællesskab omstiller os til en bæredygtig, CO2-neutral fremtid. Det skal vi væres stolte af og holde fast i, og det er kommuneplanen med til, siger borgmester Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommuneplanen fastlægger rammerne for kommunens udvikling i de kommende mange år. Emnerne er mange, men det handler blandt andet om klima og energi, byerne og byudvikling, erhverv, turisme og kulturarv. På alle disse områder sætter kommuneplan visioner og mål for udviklingen.

Eksempler på målsætninger er, at Grænsetrekanten, d.v.s. samarbejdet mellem Aabenraa, Flensborg og Sønderborg, bliver et kraftcenter for erhvervsvirksomheder. Desuden skal der ske en styrkelse af miljøvenlige transportformer i kommunens egen vognpark og i den kollektive trafik. Kommuneplanen er bindende for byrådet, og kommunen har pligt til aktivt at arbejde for, at planen bliver gennemført.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg byråd vedtog den 11. september 2013 Forslag til Kommuneplan 2013-2025. Forslaget er i offentlig høring fra 18. september til 13. november 2013.

Alle har mulighed for at se og kommentere forslaget til kommuneplan på www.sonderborgkommuneplan.dk – kommentarerne tages med i den videre behandling i udvalg og Byråd.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...